RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2013, Cuma 17:51:44 tarihnde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Bakanlığı Kutlamaları

GÜNEY OSETYA, DAĞLIK KARABAĞ VE PRİDNESTROVİYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI, ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA’YI KUTLADI
Dışişleri Bakanlığı Kutlamaları 17/05/2013. Bugün 17 Mayıs, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 20. Kuruluş yıldönümü nedeni ile ilgili olarak, Suhum’da resmi tören düzenlendi. Törene, Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı David Sanakoev, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirozyan ve Pridnestroviya Cumhuriyeti dışişleri Bakanı Nina Shtanski katıldı.


Törende konuşma yapan Güney Osetya Dışişleri Bakanı David Sanakoev özetle, “Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının, başta dışişleri bakanı olmak üzere 20. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Abhazya’lı diplomatlar zor bir süreci geçtikten sonra Abhazya’nın bağımsızlık ve egemenlik haklarını korumak ve savunmak için başarılı çalışmalarını sürdürüyorlar. Güney Osetya ve Abhazya Dışişleri olarak uluslararası toplumda ki dayanışma ve ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” vurgulamasında bulundu.


Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirozyan konuşmasında “Abhaz ve Ermeni Halkları arasındaki ilişkiler çok eski günlere dayanır. Bizler 1915 soykırımından kaçan Ermenilere Abhaz halkının yardımlarını unutmadık. Birçok mülteci burada barınma fırsatını buldu. Sıfırdan burada yaşamaya başladı ve sırası ile yeni vatanlarının gelişimine katkıda bulundular. 1992 – 1993 savaşı sırasında onların torunları da Abhaz halkının yanında savaş katılarak ülke saydıkları toprakları korudular” dedi.


Karen Mirozyan “Bizler, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti olarak, Güney Kafkasya’da ortak barışçıl bir çözümün olabileceğine öncelik veriyoruz. Abhazya’nın bugün için önünde uluslararası toplum içerisinde tanınma ve uluslararası kurumlar ile ilişkilerin kurulması gibi önemli görevleri bulunmaktadır. Abhazya dışişleri çalışanları bu ilişkileri başarılı bir biçimde sürdürebilecek düzeye sahiptirler. Dağlık Karaba ve Abhazya Dışişleri Bakanlıkları olarak ortak işbirliği ve dayanışma çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Pridnestroviya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nina Shtanski konuşmasında “Abhazya’nın bağımsızlığını, Abhaz halkı savaşarak kazanmıştır. Bizler bu onurlu gününüzde yani Dışişleri Bakanlığının kuruluşunun 20. Yıldönümünde bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile olan dış ilişkilerine önem vermiş ve stratejik ortağı olmuştur. Pridnbestroviya olarak Abhazya Cumhuriyeti’ni stratejik ortağımız olarak görüyoruz ve ortaklık ilişkilerimizi geliştirmeye önem veriyoruz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.