RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2013, Perşembe 23:04:55 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Dışişleri’ne Kutlama

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Ankvab’dan Dışişleri’ne Kutlama 16/05/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 20. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile ilgili olarak bakanlık personeline hitaben bir kutlama mesajı yayımladı.


"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı,


Değerli Çalışma Arkadaşlarım!


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 20. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile sizleri canı gönülden kutluyorum. O dönemlerde bile, Abhazya devletinin dış politika koşullarının olmamasına rağmen açık olarak yaşama geçirildi. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanları, diplomasi, bilgilendirme, siyasi alanlardaki cephede, tüm savaşçılar ile birlikte savaşarak zaferi gerçekleştirdiler.


Abhazya Dışişleri Tarihi, ülkenin egemenlik hakları, uluslararası riskleri asgariye indirmek, diğer ülkeler ile olan ilişkilerin genişletilmesi ve güçlendirilmesi amacı ile sürekli mücadele içerisinde oluşmuştur. Abhaz diplomatları, yıllar içerisinde yaratıcı ve izleyici gelenekler için gereken koşulları yaratmışlardır.


Bugün ve gelecekte, Dışişleri Bakanlığının kuruluşunda katkıları bulunulan, Said Tarkil, Sokrat Jincoliya, Leonid Lakerbaya, Zurab Smır, Sergey Şamba’yı daima anımsamak gerekir.


Uluslararası camiada bizim bağımsızlığımızı tanıyan Rusya Federasyonu ve bazı BM üyesi ülkeler bulunmaktadır, niteliksel olarak yeni koşulların yaratılması gerekiyor.


Bu koşullar altında, diplomasi alanında çalışanlarımızın, kendilerini profesyonellik, girişimcilik ve entelektüel alanlarda göstermek zorundadırlar.


Bugün, ulusal diplomasimiz, adım adım Abhazya Cumhuriyeti’nin gelişimine yardımcı olmak, egemenliğini, güvenliğini ve uluslararası toplumda devlet ilişkilerini geliştirmek üzerine sürdürülmelidir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın en önemli çalışması, Rusya ve Abhazya İşbirliğinin güçlendirilmesi alanında olmaktadır.


Diplomasi hizmeti, diğer hizmetler gibidir, formalitelere karşı tahammülü yoktur. Bu diplomatlar, sadece, dış politik hedeflerin çözümündeki işlerine kalplerini ve ruhlarını adamış olan kişilerdir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve gazileri olarak sizlere çalışmalarınızda başarılar, yaşamınızda sağlık ve refah diliyorum.


Aleksandr Ankvab,


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı

    
Suhum Şehri


16 Mayıs 1993”


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.