RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2013, Perşembe 00:29:00 tarihnde eklendi. 803 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Pasaport Sorunları

ALEKSANDR ANKVAB “PASAPORT İNCELEME KOMİSYONU, ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN ULUSAL ÇIKARLARINA AYKIRI OLARAK YAPILAN İŞLEMLERİ ORTAYA ÇIKARACAK”
Abhazya’da Pasaport Sorunları 16/05/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 14 Mayıs Salı günü Parlamento Başkanı Valery Bganba ile bir araya geldi. Taraflar arasında yapılan görüşmede,  Devlet Başkanı’nın talimatı ile kurulan Gal ve Tkvarchal Bölgelerinde yaşayan insanlara verilen Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Belgeleri Araştırma Komisyon çalışmaları ele alındı.


Bilindiği üzere, devlet komisyonun ilk toplantısına, Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Stanislav Lakoba, Parlamenterler Raul Hadjimba ve Kahn Kvarchia katılmamışlardı.


Devlet Başkanı ve Parlamento Başkanı, Devlet Araştırma komisyonu içerisinde belirlenen bütün üyelerin ilk toplantıda hazır olmayanlarında bulunduğu bir toplantının yapılması gerektiğini vurguladılar.


Devlet Başkanı, Parlamento Başkanı’na daha önce çeşitli bölgelerde insanlara verilen vatandaşlık belgeleri hakkında yapılan yasa dışı işlemlerin araştırılması için oluşturulmasını istediği Devlet Araştırma Komisyonu’nun ortak hedefler temelinde anlaşılarak çalışması gerektiğini belirti.


Aleksandr Ankvab “Bizler, yapılacak olan bu çalışma sonucunda eğer Abhazya Cumhuriyeti’nin ulusal çıkarlarına aykırı olarak verilen pasaportlar varsa gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bundan dolayıdır ki, Devlet Araştırma Komisyonu ile Parlamento’dan milletvekillerinin geniş katılımı ile oluşturulacak olan bir yapı ile bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Böyle bir karar gecikmeden alınabilir” vurgulamasında bulundu.


Parlamento Başkanı Valery Bganba, bu konuda milletvekilleri ile bir toplantı düzenleme kararı niyetinde olduğunu belirtti.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.