RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:51:12 tarihnde eklendi. 828 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BDT Barış Gücü 14 yaşında

ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNU BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN BDT BARIŞ GÜCÜ 14. YILINI DOLDURDU
BDT Barış Gücü 14 yaşında 20/06/2008. BDT Birleşik Silahlı Kuvvetlerine bağlı BDT Barış Gücü Kuvvetleri. 21 Haziran 1994 tarihinden bu yana Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde barışı sağlamayı sürdürüyor. 21 Haziran günü BDT Barış Gücü Kuvvetlerinin göreve başlama günü olarak kabul ediliyor.

Abhazya-Gürcistan sorunu Bölgesinde görev yapan BDT Barış Gücü Kuvvetlerinin içerisinde sadece Rusya'ya bağlı askeri güçler görev yapıyor. 14 Mayıs 1994 tarihinde Moskova'da yapılan bölgede taraflar arasında  silahlı güç bulundurmaması ve ateşli silahlar kullanılmaması amacı ile yapılan anlaşma gereğince 3000 kişilik Rus Barış Gücü kuvvetleri bölgede barışı sağlıyor.

Haziran 1994 tarihinde de BDT ülke liderlerinin bölgede barış gücü bulundurulması anlaşmasını imzalaması ile BDT Barış Gücü Kuvvetleri oluşturuldu. Aynı dönem içerisinde BM Güvenlik Konseyi bölgede barışın sürdürülmesi ile ilgili olarak 100 kişilik Barış Kontrol Gözlemci Grubu oluşturarak Abhazya-Gürcistan sornu bölgesine gönderdi. Barış gücünün görevi bölgede ateşli silahların kullanılmasını engelleyen anlaşmalara bağlı olarak kontrol sağlamaktır.

BDT Barış Gücü; günümüze kadar geçen süre içerisinde 117 askerini kaybetti. BDT Barış Gücü Komutan Yardımcısı Aleksandr NOVİTSKOVO"'nun verdiği bilgiye göre, 21 Haziran'da Suhum'da bulunan Abhazya-Gürcistan Sorunu bölgesinde yitirilen BDT Askerleri için yapılan anıt önünde saygı duruşunda bulunulacaktır.

BDT Barış Gücü Kuvvetleri Komutanı General Sergey ÇABAN; Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde 14 yıldır görev yapan Barış gücü Kuvvetleri askerlerini bölgede sağlamış oldukları barış ortamından dolayı kutladı ve teşekkürlerini iletti.

Miting sonrasında ,Abhazya-gürcistan Sorunu bölgesinde ölen BDT Barış Gücü Askerlerinin anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve anıta çiçek ve çelenk bırakıldı.

Abhazya hükümeti; bölgede barışı sağlayan tek gücün 14 yıldır görevini sürdüren BDT Barış Gücü olduğunu ve sürdürmesi gerektiğini belirti ve kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.