RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mayıs 2013, Salı 23:18:15 tarihnde eklendi. 964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pesaro’da Abhazya Sergisi

İTALYA’NIN PESARO ŞEHRİ’NDE “ABHAZYA’YA YOLCULUK” ADI ALTINDA ETNİK SERGİ AÇILDI.
Pesaro’da Abhazya Sergisi 07/05/2013. İtalya’nın Pesaro Şehri’nde “Abhazya’ya Yolculuk” adı altında etnik bir sergi açıldı. Sergide, Abhaz ulusal kostümleri, halk sanat eserleri (seramik, ahşap, taş, bebek figürleri ve duvar işlemeleri) bulunuyor. İtalyan fotoğraf sanatçısı Leonardo Mattioli’nin Abhazya’nın çeşitli yerlerinde çekmiş olduğu fotoğraflar ve ayrıca amatör fotoğraf sanatçıları, genç fotoğraf severler tarafından çekilen birçok fotoğra ile 23 Temmuz 2012 Abhazya Ulusal Bayrak Günü’nde çekilmiş özel fotoğraflar bulunuyor.


Bayrak Günü Festivali, sosyal iletişim ağı Facebook’da örgütlenen gençlik gurubu ve Abhazya Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Komitesi’nin işbirliği ile 23 Temmuz 2012 Tarihinde organize edildi. Yüzlerce genç ulusal kostümleri ve Abhazya Ulusal bayrakları ile Suhum’da gösteri yürüyüşü yaptılar. Bu renkli yürüyüşe kimse kayıtsız kalmadı. İnsanlar, kameralar, telefonlar ile resimleri internet ortamında paylaştılar. Fotoğraflar daha sonra ilk olarak suhumda sergilendi, ikinci olarak Tkvarchal şehrinde sergilendi.


Festival sırasında çekilen fotoğrafların en iyileri Abhazya’da düzenlenen sergilerde ve Pesaro’da düzenlenen sergide izleyicilere sunuldu.


İtalyan fotoğrafçı Leonardo Mattioli’de aynı zaman dilimi içerisinde Abhazya’yı ziyaret etti. Mattioli “Ben fotoğraflarımda, Abhaz halkının tarihini, doğa harikası Abhazya’yı, bu eşiz güzellik içerisinde yaşayan gençleri yansıtmaya çalıştım” dedi.


Serginin açılışı, Abhazya cumhuriyeti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Christina Shengeliya tarafından yapıldı. Shengeliya, konuşmasında serginin açılışna katkıda bulunan ve sergiyi ziyarete gelen herkese teşekkür etti.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın İtalyaTemslicisi Mauro Murdjia, konuşmasında bu olayın önemine vurgu yaparak “Dünya içerisinde, Abhazya hakkında çok az bilgi bulunuyor ve bu etnik sergi – Avrupalılara kendinizi tanıtmak için çok iyi bir yol” dedi.


Sergide neşredilen eserlerin tanıtımı yerel basın içerisinde de konu edildi. Sergi sırasında açılan Abhaz mutfağından örnekler bölümü konukların özel ilgisini çekti. Konuklar, Abhaz acıkası, (fındıklı sucuk)  “аджинджух”, kurutulmuş hurma, incir reçeli, dağ balı, tatlılar ve birçok mutfak ürünlerinden tad aldılar.


Pesaro Şehri’nde düzenlenen “Abhazya’ya Yolculuk” sergisi 9 Mayıs’a kadar sürecek.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Fatih Atan (A\'tanba) - farkı anlamayanlara

Kartal'da düzenlenen etkinlikte Abhazya'nın "YA"sını yok edenler ile İtalya'nın Pesaro kentinde "Abhazya'ya Yolculuk" adı altında etkinlik düzenleyenler arasındaki farkı gösteren güzel bir örnek.

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.