RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:49:26 tarihnde eklendi. 909 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Gürcistan ile tatbikat

ABD, TEMMUZ-2008 DE GÜRCİSTAN İLE BİRLİKTE ASKERİ TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİYOR
ABD Gürcistan ile tatbikat 20/06/2008. ABD Savunma Bakanlığı Yayın organı "Stars and Stripes" de yayınlanan bültende "Acil Yanıt-2008" (Ummediate Response-2008) adı altında Gürcistan'da yapacakları yıllık askeri tatbikat çalışmaları çerçevesinde Tiflis'in 30 km. uzağında bulunan "Vaziani" bölgesinde Temmuz-2008 ortalarında askeri eğitim tatbikatı yapılacaktır.

ABD Avrupa Askeri Komutanlığı denetiminde yapılacak olan askeri tatbikata, ABD Ulusal Birlikleri, Gürcistan Ordusu deniz ve kara askeri birlikleri katılacaktır, ayrıca Ukrayna, Ermenistan ve Azerbaycan ülkelerinden de askeri gözlemciler tatbikatta katılacaklar. Askeri tatbikata askeri araç ve malzemeler ile birlikte 2000 asker katılacaktır.

Gürcistan2da ki askeri tatbikatı düzenleyen organizasyon yetkilileri, bölgede yapılacak olan askeri tatrbikata 2007 yılında karar verlidiğini belirterek, bölgede yaşanan gerginlik ilke herhangi bir bağlantısının olmadığını söylediler.

Gürcistan'da yapılacak olan askeri tatbikatın hedefi, gürcistan Askerlerine yeni askeri tekniklerin öğretilmesi ve ABD Ordu birlikleri ile koordineli bir biçimde savaşmalarına destek olmak amacı taşıyor.

Askeri Tatbikat'ın yaklaşık maliyeti 7 Milyon $ ı buluyor. Gürcistan'da yapılacak olan tatbikatın benzerleri 2005-2006 yıllarında Bulgaristan ve 2007 yılında da Polonya topraklarında yapıldı.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.