RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mayıs 2013, Salı 13:30:31 tarihnde eklendi. 781 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zafer Bayramı Kutlamaları

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE “VATANSEVERLİK SAVAŞI ZAFERİ” ŞERİTİ DAĞITIM KAMPANYASI SÜRÜYOR
Zafer Bayramı Kutlamaları 07/05/2013. “Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi” Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Hatırlıyorum, guru Duyuyorum!” adı altında dağıtımı yapılan “Zafer Kurdelası” suhum’da şehir yönetiminin desteği altında gerçekleştiriliyor. 9 Mayıs’a kadar 5 bin adet “Zafer Kurdelası” dağtımı yapılacak.


2005 yılında RIA Haber Ajansı ve Rusya Öğrenci Birliği tarafından başlatılan sembolik şerit dağıtımı öğrenciler tarafından yapılıyor. 9 yıldır sürdürülen “Zafer Şeriti” dağıtımı kampanyasında dünya çapında 80 milyından fazla şerit dağıtımı yapıldı. Eylemin en etkin yapıldığı ülkeler: Rusya Federasyonu, Abhazya, Belarus, Ukrayna, Yunanistan, Fransa, İtalya, Estonya, Letonya, İngiltere, ABD, Almanya, Moldova, Azerbaycan, çin, Vietnam, Belçika, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan.


Eylemin temel amacı; yeni nesillere, son yüzyılın en korkunç savaşını ve hangi bedeller ödenerek elde edildiğini unutturmamak ve anmalarını sağlamak amacı ile düzenleniyor.


Abhazya Öğrenci Gençliği, 2007 yılından itibaren “Zafer Şeridi” dağıtımı kampanyasına katılıyor. Abhazya insanları Büyük vatanseverlik Savaşı Zaferi’ne yoğun olarak katılıdı. Abhazya insanlarından 55.000 kişi savaşta yer aldı. 17 Bin’in üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Suhum’da bugün 32 savaş gazisi yaşıyor.


Abhazya’lı öğrenciler, 6 Mayıs’ta başlayan “Zafer Şeridi” Kampanyası boyunca yoldan geçen inanlara ve araçlara şerit dağıtımını sürdürüyorlar.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.