RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Nisan 2013, Cuma 10:42:28 tarihnde eklendi. 942 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’den Gelenler Toplantısı

BASAAT MAAN “HİÇBİR ÜLKE, ABHAZYA’NIN BİZLERE YAPMIŞ OLDUĞU DESTEĞİ GÖSTEREMEZ”
Suriye’den Gelenler Toplantısı 26/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 25 Nisan Perşembe günü, 19 Nisan’da Suriye’den Abhazya’ya gelen bir gurup Abhaz Vatandaşı ile “Aytar” otelde toplantı düzenledi. Bakan, otelin avlusunda kendisini karşılayan vatandaşlara, hükümetin sorumlu birimlerinin geriye dönen vatandaşların sorunlarının çözümü ile ilgili olarak ciddi çalışmalarının sürdürüelceği güvencesini dile getirdi.


Bakan, daha sonra Suriye’den geriye dönenlerin temsilcileri ile birlikte bir çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba, Devlet geriye Dönüş Komitesi Geçici Başkanı A. Marşan, Geriye Dönüş Yardım Vakfı Müdürü D. M. Smır, Dışişleri Bakanlığı bilgilendirme bölüm Başkanı T. R. Tarba, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Geriye Dönüş Komitesi dDanışmanları katıldılar. Suriye’den gelen Abhaz Vatandaşları Temsilcileri olarak da Rudad Kukua, Basaat Maan, Naşaat Aryutaa ve Naazın Dzıgu – ipa katıldılar.


Devlet ve Suriye’den geriye dönenlerin temsilcileri, varolan konuları ve topluma uyum çalışmalarını ele alan görüşmelerde bulunarak, alınacak önlemler hakkında görüş alışverişinde bulundular. Devlet Geriye Dönüş Komitesi ve geriye dönenlerin topluma uyum sürecini başlatmak ve hızlandırmak için çeşitli dönemlerde yapılacak olan çalışma planları üzerinde görüşüldü.


Suriye’den geriye dönenler adına konuşma yapan Basaat Maan, Dışişleri Bakanı’na Abhazya Devlet Yönetimi olarak gösterilen desteğe teşekkürlerini belirterek “Geldiğimiz gece, Abhazya’yı gördüğümde, büyük bir mutluluk duydum. Hiçbir ülke, Abhazya’nın bizlere yapmış olduğu desteği gösteremez, bu yüzden Abhazya Devleti Yönetimine minnettarlığımızı belirtiyorum” dedi.

 

(Abhazya Devleti'nin Suriye'den Gelenlere uygulamış olduğu uyum çalışmaları için bknz. http://abkhazia.co.uk/news-and-politics/415-repatriates-from-syria Abhazyam.com)


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.