RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2013, Perşembe 19:14:58 tarihnde eklendi. 2184 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcülere Vatandaşlık Hakkı

İÇİŞLERİ BAKANI OTAR KHETSİA “ABHAZYA’NIN DOĞU BÖLGESİ’NDE YAŞAYAN GÜRCÜ NÜFUSUNA VERİLEN VATANDAŞLIK BELGELERİ YASALARA UYGUNDUR”
Gürcülere Vatandaşlık Hakkı 25/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Otar Khetsia, Muhalefette bulunan, Abhazya Ulusal Birlik Partisi (FNEA) tarafından yapılan Abhazya’nın doğu bölgesinde bulunan üç şehirde yaşayan Gürcü nüfusuna yasal prosedürler ihlal edilerek vatandaşlık verildiği açıklamasının doğru olmadığını söyledi.


Otar Khetsia “Bu insanlar bizim vatandaşımızdır ve sürekli olarak Gal, Oçamçıra ve Tkvarchal bölgelerinde yaşamaktadırlar. Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık haklarını elde etmeleri konusunda onlar için kolaylaştırmadık, aksine zorlaştırdık. Onların Abhazya vatandaşlık başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri için, kendilerinden Gürcü vatandaşlığından feragat ettiklerini belirten yazılı bir belge alınmaktadır. Ancak onlar, bu belgeyi onaylatmak için Gürcistan İçişleri Bakanlığına onaylatabilme koşulları bulunmuyor, onların üzerinde tutuklanma tehditi bir unsur olarak bulunuyor. Bütün bu belge dışındaki işlemler yasalara uygun olarak gerçekleştiriliyor” dedi.


Otar Khetsia “Gürcü kökenlilerin başvuru belgelerini içeren paket, aynı zamanda şehir yönetimleri kimlik başvuru ofisleri ile İstihbarat Birimi’nede ulaştırılmaktadır. Tüm belgeler, güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından bütün başvuru belgeleri araştırılmakta ve incelenmektedir. Daha sonra Komisyon tarafından değerlendirilmektedir. Bu yüzden belgelerin yasadışı yollardan verildiğini iddia etmek doğru değildir” dedi.


İçişleri Bakanı, Abhazya’lı Gürcü vatandaşlarının, Gürcistan vatandaşlığından ayrıldıklarını belirten yazılı belgenin, Gürcistan tarafından onaylanmadığı için Gürcü vatandaşlıklarının sürdüğünü yadsımadı, ancak Abhazya devleti olarak hiçbir onay bulunmamaktadır” dedi.


Otar Hetsia, 16 Nisan’da bulunan bütün vize ve pasaport işlemleri ile ilgili sorunların parlamentoda milletvekilleri ile tartışıldığını belirterek, Gal Bölge Valisi Beslan Arşba’nın açık bir biçimde çözüm önerisi verdiğini söyedi.


Otar Hetsia “Her şeyi açık bir biçimde tartıştık, vatandaşların büyük bir çoğunluğunun etnik olarak Abhaz olduklarını ve onların vatandaşlık haklarına daha kolay bir biçmde geçişlerini sağlamak için eski Abhaz sülale isimleri ile birlikte düzenleme yapılarak vatandaşlık hakları verilmelidir” dedi. Bakan ayrıca, FNEA’nın böyle bir açıklama yapmasına da çok şaşırdığını da ekledi.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.