RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2013, Perşembe 12:53:02 tarihnde eklendi. 928 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

24 Nisan 1915

24 NİSAN – ERMENİ SOYKIRIMI KURBANLARI, ABHAZYA’DA YAŞAYAN TORUNLARI TARAFINDAN ANILDI
24 Nisan 1915 25/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Ermeni Cemaati 23 – 24 Nisan Ermeni Soykırımı kurbanlarını andı. Abhazya’da bulunan bütün Ermeni okullarında (30’un üzerinde) düzenlenen anma törenlerinde, yaşanan korkunç trajedinin kurbanları anısına konuşmalar yapıldı ve mumlar yakıldı. (Bugün, Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşayan Ermeni nüfusu tamamı, anadoluda yaşanan Ermeni Tehciri sırasında Anadolu’dan kaçan Ermenilerin torunlarından oluşuyor – Abhazyam.com)


Suhum Ermeni Okulu’nda açılan sergide Ermeni soykırımını gösteren fotoğraflar ve soykırımı tanıyan ülkelerin fotoğraflar bulunuyor. Ermeni toplumu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler yaşamlarını yitiren masum kurbanların anısına mumlar yaktılar. Ermeni Cemaati temsilcileri daha sonra Suhum sahilinde bulunan Muhacır anıtına çiçek bırakarak denize mum ve çelenk bıraktılar.


24 Nisan Anma etkinlikeri Gagra şehrindeki Ermeni Kilisesi’nde düzenlendi. Kilise rahibi masum kurbanlar için anma duası yaptı. Törene, Abhazya Parlametosu Başkan Yardımcısı Vagarşak Kosyan, Milletvekilleri Levon Galustyan ve Robert Yaylyan, Abhazya Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava, Abhazya Rum Toplumu Başkanı Dimitry Sevastidi katıldılar.


Ermeni Soykırımı, Rusya Federasyonu, Fransa, Uruguay, Litvanya, İtalya Parlamentosu alt Komisyonu, ABD Topluluğunun çoğunluğu, yunanistani Kıbrıs, Arjantin, Belçika, Galler, İsviçre Ulusal Konseyi, Kanada ve Polonya Meclisi ve ayrıca Vatikan, Avrupa Parlamentosu ve Dünya Kiliseler Birliği tarafından tanındı.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Meretko - Canımız ermeniler ?
Abhazyanın bu ermeni tutumu ve sözde soykırımı sadece türkiyeye değil müslümanlara yönelik bir emperyalist oyundur. Sosyal paylaşım sitelerinde Abhazyayı yeni ermenistan olarak tanımlayan ermenilere tu tutum Rus korkusundan olsa gerek. Rusyanın özkardeşi ermenilere nasıl kucak açtığını Çerkesya topraklarına yerleştirdiği ermenilerden görüyoruz. Diyeceğim o ki ERMENİSTAN VE ERMENİLER ADİGE - ABHAZ MİLLETLERİNE ASLA YARAMAZ RUS NEYSE ERMENİDE O DUR. Fırsatını bulsalar türk,abhaz,adige demezler bir kaşık suda boğarlar insanı.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.