RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Nisan 2013, Pazartesi 15:12:18 tarihnde eklendi. 758 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AKPM Bahar Toplantısı

AKPM (PACE) RUSYA HEYET BAŞKANI ALEKSEY PUSHKOV “ABHAZYA TEMSİLCİLERİNİN AKPM’E KATILIMI İÇİN ÖNERİ GETİRECEĞİZ”
AKPM Bahar Toplantısı 22/04/2013. Moskova – RIA Novosti. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), 22 Nisan Pazartesi günü Strazburg’da başladı. AKPM (PACE) Toplantısı 27 Nisan’a kadar sürecek.


AKPM Toplantısında, Almanya Devlet Başkanı joachim Gauck, Romanya Başbakanı Victor Ponta ve Gürcistan Başbakanı Bidzina Ivanishvili’nin konuşma yapmaları planlanıyor.


AKPM Nisan ayı oturumında, ayrıca 2008 Savaşı sonrasında Rusya ve Gürcistan heyetlerinin ilk kez bir arada bulunacaklar. Ocak ayında yapılan önceki toplantıda delege başkanları ilk kez aracısız olarak görüştüler. İki ülke heyet üyelerinin de tam ölçekli bir toplantı içerisinde bir arada bulunmaları da bu sayede gerçekleşmiş olacak.


DUMA Meclisi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Pushkov (AP), gazetecilere yaptığı açıklamada, AKPM Rusya Delege heyeti olarak, Gürcistan Başbakanı’na Gürcü Hükümeti Yönetimi’nin Rusya ile olan dış politik konumunu değiştirme konusundaki görüşlerini soracaklarını belirtti.


Aleksey Pushkov “Bizler, Ivanishvili’den Gürcistan’ın dış politikalarında ve özellikle Rusya ile olan ilişkilerinde nasıl bir değişim göstereceklerini anlamak istiyoruz, çünkü Gürcü yetkililer tarafından şu anda yapılan bütün resmi açıklamalarda Saakaşvili tarafından belirlenen dış politika uygulamaları görülüyor. Bizler, Gürcistan ile ilişkilerin daha iyi olması için ne tür nedenlerin varolabileceğini ve değişikliklerin neler olabileceğini öğrenmek istiyoruz” dedi.


Aleksey Pushkov “Rusya Heyeti olarak, Estonya’da yaşayan Rus Azınlığın ana dilde öğrenim görme hakları, Letonya’da “Vaffen SS” e (Faşist Tugay) tanınan hakların kınanması ve Kosova örneğini takiben, Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya Temsilcilerinin AKPM çalışmalarına katılımına müsaade edilmesi girişimlerinde bulunacağız” dedi.


Kaynak: http://apsny.ru/news/?ID=3058
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.