RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:41:20 tarihnde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş'tan Gürcistan'a uyarı

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA YADA GÜNEY OSETYA'YA KARŞI SAVAŞ ÇIKARTILIR İSE BÜTÜN KAFKASYA YANAR" DEDİ
Bagapş'tan Gürcistan'a uyarı 16/06/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya'ya iki günlük ziyaret amacı ile gelen "ABD Atlantik Birliği Heyeti" ile yapmış olduğu tanışma toplantısında "Abhazya, hiçbir zaman için Gürcistan'a dönmeyecektir ve hiçbir kimse de bizi buna zorlayamaz. Bizler onlar ile yanyana yaşamaya hazırız, demokratik devlet kuralları içerisinde normal ilişkiler kurmaya hazırız, ancak iki bağımsız devlet gibi" açıkamasında bulundu.

ABD Atlantik Birliği Heyet üyeleri, toplantı içerisinde Abhazya devleti yönetiminin Abhazya-gürcistan sorunu ile ilgili görüşlerini öğrendiler.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya ile Gürcistan arasında ki görüşmeler süreci 1993 yılından günümüze kadar sürüyor, bu geçen süreç içerisinde politikacılar, askeri gözlemciler, güvenlik ile ilgili kuruluşlar görüşmelerde bulundular. bizler, bölgede var olan sorunların ve problemlerin çözümü için görüşmelere katıldık. Bizler, Gürcistan'ın sorunların çözümünde barış seçeneğini düşünmediğini çok iyi anladık ve anlıyoruz" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Mihail SAAKAŞVİLİ, göreve geldikten sonra görüşmelerin pozisyonu hızla değişti, onun konuşmalarında "savaş" sözleri  yerini almaya başladı, savaş alternatifinin sorunların çözümünde bir seçenek olmadığını Gürcistan yönetimine anlatmak oldukça zor görünüyor" hatırlatmasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Gürcistan, bütün eski sovyet federasyonu ülkeleri içerisnde silahlanmaya en çok hız veren konumunda bulunuyor ve ordusunu güçlendiriyor, bu iyi bir belirti değildir" diyerek. "Gürcistan, uluslararası yasalara göre bağımsız bir devlet olarak bu tür kararları alabilir. Ancak, Gürcistan ne için silahlanıyor ve bu silahları kime karşı kullanacak?  Bu soru bizleri, Güney Osetya'yı rahatsız ediyor. Herhalde Rusya, Türkiye ve Ermenistan'a karşı kullanmayacaktır. Eğer bu silahlanma durdurulmaz ise bütün bu silahlar Abhazya ve Güney Osetya'ya karşı kullanılacaktır" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "eğer, Abhazya yada Güney Osetya'da şavaş çıkartılır ise bütün Güney ve Kuzey Kafkasya yanar" uyarısında bulunarak "Kuzey Kafkasya'da Abhazlara akraba olan uluslar yaşıyor, 1992-93 savaşı sırasında onları kimse durduramadı" diyerek "ben derinden inanmak istiyorum, durumu bu noktaya kadar getirmemek gerekir, bütün sorunları halkının iyiliğini isteyen akıllı politikacıların desteği ile görüşme masasında çözmek gerekir" dedi.

Sergey BAGAPŞ "bağımsız devlet kurma isteği bazı kişilerin kaprisi değildir, bu bütün bir halkın isteğidir. Abhazya, bağımsız devlet yapısına sahip bulunuyordu, Stalin ve Beria Yönetimi 1931 yılında Abhazya'yı Gürcistan'a "otonom cumhuriyet" yapısı ile bağladı. Eğer, uluslararası toplum yöneticileri, Stalin ve Beria'nın almış oldukları karaları onaylıyor iseler, uluslararası toplum için üzüntü duyarım" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.