RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Nisan 2013, Pazar 12:03:22 tarihnde eklendi. 1276 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkas Halkları Stalingrad Savaşı’nda

ABHAZYA CUMHURİYETİ HEYETİ “III. ULUSLAR ARASI BÜYÜK ZAFER, OLUŞAN BİRLİK: KAFKASYA HALKLARI STALİNGRAD SAVUNMASI’NDA” FORUMU’NA KATILIYOR
Kafkas Halkları Stalingrad Savaşı’nda 21/04/2013. /N. Shulgina/ Volgagrad. Abhazya Cumhuriyeti Heyeti, 25 – 26 nisan 2013 Tarihleri arasında Volgagrad şehrinde düzenlenecek olan III. Uluslar arası Tarihi ve Kültürel Etkinlik “Büyük Zafer’den Çıkan Birlik: Stalingrad Savuması’nda Kafkasya Halkları” Forumu’na katılıyor.


Forum, “Avrasya Araştırmalar Enstitüsü”, “Kuzey – Güney” Politik araştırmalar Merkezi, Kar Amacı Gütmeyen ve Uluslar arası İlişkilerin Gelişmini Teşvik Etmek Amacı Taşıyan “Kafkasya İşbirliği Organizasyonu” tarafından düzenleniyor.


Foruma, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanlığı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi, Kuzey Kafkasya ve Güney Federal Bölgeler Birliği’nden dokuz özel yapı (Adıgey, Dağıstan, İnguşetya, Kabardey – Balkar, Karaçay Çerkesk, Krasnodar Eyaleti, Kuzey Osetya, Stavrapol, Çeçenistan) ve Güney Kafkasya’dan beş ülke (Abhazya, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Güney Osetya) katılıyor. Abhazya Heyeti, Başbakan I. Yardımcısı Aleksandr Stranichkin başkanlığında, Stalngrad Savunması Gazileri Birlği Üyesi Valentina Shulgina, “Avrasya Araştırmalar Enstitüsü” Abhazya bölüm Müdürü Sokrat Jincoliya vd. katılımcılar bulunuyor.


Forum, “Stalngrad Savunması Kahramanları Anıtı (Mamaev Kurgan) önnüde yapılacak olna saygı duruşu ve çelenk bırakılması ile başlayacak. “Stalingrad Savunması Müzesi”nde düzenlencek olan tören ile sürecek, Kuzey Kafkasya ve Güney Kafya ülkelerinden gelecek olan temsilcileri ile Volagrad Şehri’nde bulunan çeşitli alanlarda yapılacak olan toplantılar ile sürecek. Son gün, Volgagrad Bölge Valisi tarafından katılımcılar onuruna verielcek olan akşam yemeği ve Moskova, Volgagrad, Kuzey Kafkasya Bölgeleri ve Güney Kafkasya Ülkeleri’nden gelen sanatçıların katılımı ile oluşturulacak olan konser programı ile sona erecek.


“Büyük Zafer’den Çıkan Birlik: Stalingrad Savuması’nda Kafkasya Halkları” Forumu, aynı zamanda dünya Tarihi, Rusya ve Kafkasya için çok önemli bir yeri olan Stalingrad Savunması’nın 70. yıldönümü olan 2013 yılında anılmasının SSCB’nin vermiş olduğu “Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki önemine vurgu yapılacak. Stalingrad Savunmasının güncel yaşanan tarihsel olaylar ile bağlatısının tartışılması da gündeme getirilecek.  
 

Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.