RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Nisan 2013, Cumartesi 10:29:04 tarihnde eklendi. 1366 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriyeli Abhazlar Suhum’da

SURİYE’DEN GELEN 145 ABHAZ GÖÇMEN ANAVATAN ABHAZYA’YA ULAŞTI
Suriyeli Abhazlar Suhum’da 20/04/2013. Suriye Arap Cumhuriyeti’nden Abhazya’ya gelen 145 Abhaz göçmen Suhum’da bulunan “Aytar” oteline yerleştirildi. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba tarafından MSİ 03:30’da karşılanan göçmenleri karşılamasında, Suriye’den gelen Abhaz Diasporası insanları ile uyum çalışmaları içerisinde bulunan Abhazya Gençlik Birliği üyeleride hazır bulundular.


Abhaz gençleri göçmenlerin eşyalarının taşınmasında ve otele yerleşmeşlerinde her türlü yardımı gösterdiler. Göçmenleri gözyaşları ile karşılayan gurubun içerisinde onları yakın akraba, dost ve tanıdıkları da bulunuyordu.


Abhazya Cumhuriyeti tarafından kiralanan uçak ile Beyrut havaalaınıdan kalkan uçak ile Sochi havaalanına MSİ 22.00 sıralarında inen Suriyeli Abhaz Diasporası Gurubuna Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri İnar Gitsba ve Tengiz Tarba eşlik etti. Çalışmalarda en büyük destek Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Suriye Temsilcisi Yaser Maan tarafından organize edildi.


Abhazya Devleti tarafından hazırlanan otobüsler ile Abhaz – rus sınırına MSİ 01.00 sıralarında gelen göçmen heyeti 1 saate yakın bir süre içerisinde yapılan gümrük kontrol işlemleri sonucunda Abhazya’ya giriş yaptı.


Gazetecilere açıklama yapan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba, Abhazya Başbakanı Leonid Lakerbaya’nın denetiminde, Rusya Federasyonu Federal Hava Taşımacılık Kurumu ve Suriye’deki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği ile süren yoğun temaslar sonucunda bu işlemin gerçekleştirildiğini belirtti.


Irakli Khintba “Bu çalışmalar, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki ortaklık ve dostluk ilişkilerinin en üst derecede bulnduğunun göstergesidir. Rusya Federasyonu’nun Abhazya Büyükelçiliğide bu çalışma içerisinde güçlü iletişim ve örgütsel destek sağlamıştır” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.