RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2013, Perşembe 21:28:56 tarihnde eklendi. 832 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kabardey-Balkar Gönüllüleri

ABHAZYA ANNELERİ HEYETİ, KABARDEY – BALKAR 1992 – 1993 KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİT GÖNÜLLÜLERİNİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
Kabardey-Balkar Gönüllüleri 18/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Kadınlar Birliği Heyeti, 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan savaşı sırasında şehit olan Kabardey – Balkar Gönüllülerinin ailelerini ziyaret etmek amacı ile Kabardey – Balkar’a gitti. Abhazya Gönüllüleri Birliği Başkanı Anzor Shorov, ziyaretin amacı iki ülke halkları arasındaki sıcak ilişkilerin yeniden başlamasını hedeflediğini söyledi.


Abhaz Gönüllüleri Birliği (САД) Başkan Yardımcısı Ahmed Psheunov "Кавказ узел" Muhabiri’ne yaptığı açıklamada, Abhaz Heyeti’nin 11 kişiden oluştuğunu söyledi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Kuzey Kafkasya Gönüllüleri ile İşbirliği Temsilcisi Lyalya Çamagua “Abhaz Heyeti içerisinde üç şehit annesi bulunuyor. Nanuli Şinkuba, Firuza Kapba, savaşta tek oğlullarını kaybettiler ve Suhum Anneleri Birliği Üyesi olarak görev yapıyorlar. Aza Agumaa, savaş sırasında biri 17 yaşında diğeri 20 yaşında olan iki oğlunu şehit verdi, çocuklarının ölümü sonrasında Aza Agumaa, kendisi savaşa katıldı ve “Savaş Cesareti” Madalyası ile ödüllendirildi” bilgisini verdi.


Ziyaretin ilk günü heyet üyeleri, Urvan Köyü Bölgesi’nden şehit olan Gennady Kardanov, Hadis Masaev, Asker Dzagoev, Robert Amalchiev’in ailelerini ziyarete gittiler. Oradan Nalchik’e geçerek savaş şehitleri Muaed Shorov, Arsen Hagabanov, İbrahim Naurzhanov’un ailelerini ziyaret edecekler.


Abhazya savaşı sırasında Kabardey – Balkar Cumhuriyeti’nden 59 gönüllü şehit oldu. Lyalya Çamagua “Bizler, tüm aileleri ziyarete gidiyoruz. Bu çok zor bir görev, ancak bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.


Lyalya Çamagua “Şehit aileleri, aralarında yakın temas halinde bulunuyorlar. Her yıl onları Abhazya’da dinlenmeye gelmeleri için çağrı yapıyoruz. Bu yıl onlar 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan Savaşı’nın 20. Zafer Yılı Kutlamaları nedeni ile Eylül ayında gelecekler ve o zaman unutulmaz etkinlikler ve kutlamalarda hazır bulunacaklar” dedi.


Abhazya Gönüllüleri Birliği Başkanı Anzor Shorov, Abhazya Heyetinin ülkelerini ziyareti ve ilişkilerin hızlandırılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Shorov, yakın bir zaman içerisinde Abhazya Devlet Televizyonu’nun gelerek gönüllülerle film çekimi yapacaklarını belirtti. Bu gelişmelere ek olarak 18 Mart’ta Ünlü ateşsiz silah tarsım sanatçısı Batal Djopua’nın Nalchik, Ulusal Müzesi Sanat Galerisi’nde sergisinin açılacağını söyledi.


Anzor Shorov “Bu etkinlikler, ne yazık ki bazı nedenlerden dolayı Abhazya tarafı ile oluşan soğuklukların ortadan kalkması, dostluk ilişkilerinin olumlu bir biçimde sürdürüldüğünün göstergesidir. Bu soğukluktan her iki tarafta sorumludur. V. Ardzınba’nın siyaset alanından çekilmesi ve yaşam koşulları, gönüllüleri hatırlamaz duruma geldi” dedi.


Anzor Shorov “Bizim aramızdan da bazıları çıktı, Abhazya’ya bazı şeyleri dikte etmeye çalıştılar. Bizler, Abhaz tarafı ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesinden dolayı mutluyuz. Bizler, yakın akraba haklarız” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı arşivlerine göre, Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında 2.110 gönüllü savaşa katıldı, bunlardan 267 kişi şehit oldu. Abhazya Devlet Yönetimi 2012 yılında Abhazya Gönüllüler Günü kutlaması yapılması kararı aldı. Her yıl 15 Ağustos’ta bu kutlama yapılmaktadır. Gönüllü şehitlerin anne – babaları, her yıl Abhazya’da 2 – 3 hafta tatil yapıyorlar.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.