RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2013, Perşembe 10:45:13 tarihnde eklendi. 1286 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakaşvili’nin Ermenistan Şüphesi

MİHAİL SAAKAŞVİLİ, ERMENİSTAN DEVLET YÖNETİMİ’NİN ABHAZYA KONUSUNDAKİ TUTUMU HAKKINDA ENDİŞELİ
Saakaşvili’nin Ermenistan Şüphesi 18/04/2013. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, 16 Nisan Akşamı “Rustavi – 2” Televizyonunun “Gündem” adlı Programında yaptığı söyleşide, Ermenistan Devleti Yöneticilerinin son zamanlarda, Abhazya Devleti, Abhazya Devlet Başkanı gibi söylemlerin kullanılmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu söyledi.


Mihail Saakaşvili “Ermenistan Devlet Başkanı’nın yemin törenine Baghramyan Taburu’nun (Abhazya) tamamı geldi. (Ermeni Baghramyam Taburu – Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında (1992 – 1993) Gürcistan’ın işgaline karşı savaşan Abhazya’lı Ermeniler tarafından kurulan askeri birlik – http://www.youtube.com/watch?v=0B6vgEj30fg Abhazyam.com). Üzülerek belirtmek isterim ki ben o sırada Türkiye’de bulunuyordum ve Serj Sarkisyan’ın yemin törenine katılamadım, ancak Devlet Başkanı Sarkisyan’ın bu konu ile ilgisinin olmadığından eminim. Bizim Başbakanımız, Ermeni meslektaşlarının dışında hiç kimse ile buluşmadı. Ancak, son zamanlarda Ermenistan Devlet Yöneticilerinin son zamanlarda Abhazya Devleti, Abhazya Devlet Başkanı gibi açıklamalarda bulunuyorlar ve bizim hükümetimiz ve dışişleri bakanlığımız bu gelişmeler hakkında hiçbir tepki göstermiyorlar” dedi.


Mihail Saakaşvili’ye göre, Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile çok iyi bir ilişki kurulduğunu ve Akhalkalaki bölgesinde Gürcistan Yönetimi ile olumlu ilişkiye girerek birçok istenmeyen olayların önüne geçildiğini söyledi. (Özellikle Javakheti Bölge Merkezine Ermeni kökenlilerin yerleşmesi ile ilgili olarak).


Mihail Saakaşvili, kendisinin ve bir önceki Gürcistan Hükümeti’nin Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınmaması için dış ülkelerde çok yoğun ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. Belarus Hükümetine baskı yapıldığını ancak Devlet Başkanı Lukashenko’nun buna kahramanca direndiğini söyledi. Ve ona bağımsızlıkları tanıması için birkaç milyar önerildi, o tanınmayı engellediğini belirtti. Mihail Saakaşvili, buna karşılık olarak yeni hükümetin Gürcistan’ın işgal altındaki topraklarındaki bağımsızlıkların tanınmaması sorunu ile yeterince dikkat etmediğini söyledi.   


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1649798.html#ixzz2QmqB6PqV
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
hayri kutarba - KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Evet gerçekten de korkunun ecele faydası yok. Yirmi yıl önce Gürcü işgalini defedip bağımsızlığını perçinleyen ve ogünden bu güne Gürcistan'dan çok daha demokratik ve çağdaş bir şekilde yönetilen Abhazya bugüne dek yedi ülke tarafından tanındı. Bağımsızlığın 20. yılının kutlanacağı 30 Eylül tarihine kadar bu sayı belki de iki katına çıkacak. Korkunun ecele faydası yok Saakaşvili Efendi. Bence, düşmanlıkları bir kenara bırakıp Abhazya halkı ile dost olmanın yollarını arayın. Gürcistan'ın geleceği, Gürcülerin Abazalarla kuracağı ilişkilere bağlı.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.