RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Nisan 2013, Salı 18:35:18 tarihnde eklendi. 999 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Bölgesi Sakinleri

ABHAZYA CUMHURİYETİ GAL BÖLGESİ SAKİNLERİNDEN 2008’DEN BU YANA 16.000 KİŞİ VATANDAŞLIK BELGESİ ALDI
Gal Bölgesi Sakinleri 16/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Otar Khetsiya ve Gal Bölgesi Sınır Yönetimi Sorumlusu Beslan Arşba, bugün parlamento üyelerine Gal Bölgesi Yaşayanlarının pasaport ile ilgili konuları hakkında bilgi verdiler.


Toplantıya, Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Pasaport Pasaport ve Vize İşlemleri Müdürü Beslan Bigvava’da katıldı. Beslan Bigvava, 2008 yılından bu yana Gal Bölgesi’nde yaşayanlardan 16.000 kişi Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Pasaportu aldı. B. Bigvava, parlamento milletvekillerine, ülkenin sınır bölgesinde yaşayanların kayıt belgeleri ve pasaport elde etme koşulları hakkında bilgi verdi.


Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Belgesi almak isteyenlerin başvuru belgelerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğu, Abhazya Cumhuriyeti İstihbarat Birimi tarafından yapılan inceleme sonrasında işleme konuluyor. Yapılan inceleme sonrasında Gal Bölgesi Yönetimi Komisyonu inceleme sonuçlarına göre başvuru sahibinin vatandaşlık pasaportu hakkını alma ya da reddetme kararına sahip bulunuyor.


Parlamenterlerin bazıları, Gal Bölgesi’nde vatandaşlık hakkının elde edilmesi için dikkatli bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, oluşturulan prosedürden dolayı ciddi olarak endişe duyduklarını söylediler.


Parlamenterler, kişilerin vatandaşlık hakkını elde etmelerinden önce bir ön adım olarak oturma belgesi izinlerinin verilmiş olmasi çin yasada gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söylediler.


Parlamenterler, kişilerin tarihsel aile isimleri, millyeti gibi önemli konuların daha sade bir “Sivil Statü” formu içerisinde, özellikle yasalarda bazı değişikliklerin yapılmasına gerek duyulduğuna dikkat çektiler.


Toplantıda milletvekilleri, Gal Bölgesi sakinlerinin Abhazya toplum yaşamına uyum sağlama çalışmalarına önem verilmesi gerektiği konusunda vurgu yaptılar.


Kaynak: www.apsnypress.info   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.