RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Nisan 2013, Salı 14:54:41 tarihnde eklendi. 1150 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başbakanlık’ta Suriye Toplantısı

ABHAZYA CUMHURİYETİ'NE SURİYE ABHAZ DİASPORASI’NDAN HAFTA SONU 149 KİŞİ GELİYOR.
Başbakanlık’ta Suriye Toplantısı 16/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Leonid Lakerbaya tarafından Suriye’den Abhazya’ya dönecek olan Abhaz Diasporası insanları ile ilgili konuları görüşmek üzere toplantı düzenlendi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Orta Doğu Bölüm Sorumlusu Inar Gitsba, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba, Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Marşan, Göçmenlere Yardım Vakfı Başkanı John Smır katıldılar.


Toplantıda hafta sonu itibarı ile Abhazya’ya 149 Suriye’li Abhaz’ın geriye dönüşü bekleniyor. Uçak masrafı için Abhazya Hükümeti tarafından 49.000.- $ ödeme yapıldı. Charter uçak, orta doğu başkentlerinden birisinden Sochi’ye direkt olarak uçuş yapacak.


Başbakan, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Geriye Dönüş Komitesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Suriye’deki Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın tranzit vize alımı konuları ile sürekli olarak iletişimde bulunulduğunu belirterek “Nerede ise tüm hazırlıklar tamamlandı, Ayrıca Dışişleri Bakanlığı olarak, iki personelimizi, Abhazya’ya gelecek olan vatandaşlarımızın işlemlerini organize etmek için bölgeye gönderdik. Bizler ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı olarak, Suriye’deki işlemleri koordine eden temsilcimiz olan Yaser Maan ile sürekli iletişim durumundayız” dedi.


Toplantıda taraflar ayrıca, dönüş içierisnde bulunan Abhaz Diasporası insanlarının, havaalanı, yiyecek temini, ulaşım, Sochi Havaalanından misafir olarak kalacakları Suhum “Aytar” oteline kadar trafik polisi refakatının düzenlenmesi gibi konuları görüştüler.


Leonid Lakerbaya, Suriye’den gelecek olan her Abhaz Diaspora ailesi için Aytar otelinde yerleşim ve barınma olanaklarının sorunsuz bir biçimde hazır olması gerektiği önerisinde bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info             
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.