RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Nisan 2013, Perşembe 09:37:40 tarihnde eklendi. 815 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab, Nurgaliyev Görüşmesi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB "RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK SÜRECEKTİR!"
Ankvab, Nurgaliyev Görüşmesi 11/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 10 Nisan Çarşamba günü Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev başkanlığındaki Rusya Federasyonu Heyetini kabul etti.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, heyeti memnunlukla karşılayarak, bu tür toplantıların çeşitli sorunların çözümüne yanıt aramak ve yardımcı olmak için önemine vurgu yaptı.


Aleksandr Ankvab “Bizler, dün akşamdan çalışmaya başladık ve bugünde çalışma bakımından oldukça yoğun bir gün oldu. Bu tür çalışma toplantılarının çok yararlı olduğuna ve karşılıklı sorular ile yanıtlar alarak sorunların çözümüne yardımcı olduğuna inanıyorum. Bugünkü çalışmalar, Abhazya Devlet Gümrük Komitesi ile RF Gümrük Yönetimi, Abhazya ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları, bizim sınır muhafızlığı komutanlığımız ve Abhazya’da görev yapan Rusya Federal Sınır Koruma Komutanlığı konuları arasında yapıldı. Bugün Gal Bölgesi’ndeki gelişmeler hakkında görüştük ve bir gerçeği vurgulamak isterim. Sınırlarımızda bulunan güvenlik sorunları nedeni ile ortak korumanın sürmesi gerektiğine ve sınırdaki tehlike hala sürmektedir, ancak geçtiğimiz yıllarda bu korumayı başardığımızı vurgulamak isterim” dedi.


Aleksandr Ankvab, heyet içerisinde bulunan Rusya Sağlık Eğitimi Baş Doktoru Gennady Onishchenko’nun da abhazya’ya gelmesinden dolayı memnuniyetini belirterek “Bizler Rus Epidemiyoloji Ekibi ile verimli çalışmalarda bulunduk. Bu buluşmalarımız özellikle tatil sezonunda birçok alanda yapılacak olan çalışmalarımızı hızlandıracaktır. Son birkaç yıldır bizlere sunulan ciddi yardım ve deteklerden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi belirtmek isterim” dedi.


Aleksandr Ankvab, gelecek süreç içerisinde de Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanan karşılıklı dostluk ve İşbirliği Yardımlaşma anlaşmasının birçok alanda başarılı bir biçimde uygulanacağından emin olduğunu belirtti.


Devlet Başkanı “Bugün, bizler iki ülke arasında yapılan ortak çalışmaların sonuçlarını özetlemek ve gelecekte daha büyük çalışmaların yollarını belirlemek için görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.