RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Nisan 2013, Salı 16:17:43 tarihnde eklendi. 1146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Hava Kuvvetleri

ABHAZYA CUMHURİYETİ HAVA SAVUNMA KUVVETLERİ’NİN 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Abhazya Hava Kuvvetleri 09/04/2013. Bugün, Abhazya Cumhuriyeti Hava Savunma Kuvvetleri’nin kuruluşunun 20. Yıldönümü kutlanıyor.


Bugün sabah, Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, Abhazya Genelkurmay Başkanlığı Temsilcileri ile birlikte,  1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri, savaş sırasında şehit olanların aileleri hep birlikte Suhum Zafer Alanında bulunan anır ve şehit mezarlarına çiçek ve çelenk bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.


Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Hava Savunma Kuvvetleri 9 Nisan 1993 tarihinde kuruldu. Tören sırasında konuşma yapan Savunma Bakanı Mirab Kişmariya “Hava savunma kuvvetlerimizin tarihçesi, Abhazya ve Silahlı Kuvvetleri tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. 1993 yılında kurulan, Hava Savunma kuvvetlerimiz Anavatan hava sınırlarının korunmasında, yaşlı kuşaklarımızdan alınan tecrübeler ile başarıyla görev yapmışlar ve yapmaya devam ediyorlar.


Hava Savunma Kuvvetlerimiz, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı’sırasında Silahlı Kuvvetlerimiz bünyesi içerisinde ülkemizin sınırlarının düşman saldırılarına karşı korunmasını başarı ile gerçekleştirmiştir.


Geçen yıllar içerisinde Hava Savunma kuvvetlerimiz, ülkemizin hava sahasını savunmak için önemli çalışmalarda bulunmuştur. Hava savunma kuvvetlerimiz içerisnde ki sorumlu birçok subay ve savaş gazimiz cumhuriyetimizin hava savunma sisteminin düzenlenmesinde deneyimleri ile katkıda bulunmujşlardır” açıklamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Tarih – Arşiv Bölümü Başkanı Valiko Paçuliya yazmış olduğu “1992 – 1993 Gürcistan – Abhazya Savaşı” adlı kitabında “Gürcistan – Abhazya Savaşı sırasında Abhazya Cumhuriyeti Hava Savunma Kuvvetleri ordu ile birlikte görüvini yürüttü. Birinci olarak onlar, Gürcistan Hava Kuvvetlerinin, Abhazya Ordusu Birlikerine karşı düzenleyebilecekleri saldırılara karşı savunma sistemi oluşturdular. İkincisi, hayati alanlardaki bölgelerin savunulması görevini üstlendiler. Sandripsh’ten Novy Afon’a kadar olan bölgede 12 Hava Savunma sistemi kurdular, Gudauta’da sadece 5 nokta bulunuyordu” bilgisini verdi.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.