RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Nisan 2013, Salı 12:00:24 tarihnde eklendi. 897 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri 23 Nisan Açıklaması

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ “YAPAY HİÇBİR KARŞI KOYMA KÜLTÜRLERARASI BAĞLARI ENGELLEYEMEYECEKTİR”
Dışişleri 23 Nisan Açıklaması 09/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Bayramı’na katılacak olan Abhaz Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nun engellenmesi ile ilgil olarak resmi bir açıklama yayımladı.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:  


08/04/2013. "Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 1920 yılında Ankara’da kurulan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi onurun düzenlenen 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Festivali’ne davet edilen ülkeler listesinde Abhaz’nın konumunun değiştirilmesinden dolayı duymuş olduğu derin üzüntilerini belirtmektedir.


Abhazya, Türkiye Cumhuriyeti ile olan tarihi ve halklarımız arasındaki kültürel bağların yoğunlaştırılması çalışmalarından dolayı oldukça memnun olmaktadır. Türkiye’de yaşayan çok sayıda Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporası insanları, dünya barışına destek verilmesi için düzenlenen bayrama gelecek olan Abhazya çocuklarını büyük bir heyecan içerisinde bekliyordu. Ancak, Abhaz Çocuk Halk Dansları Topluluğunun ismi organizasyonun resmi internet sitesinde belirtilmiş olmasına rağmen, Gürcistan’ın düzenenlenen kültürel etkinliği politize etmesi sonucunda festival programında değişiklik yapılmıştır. Üzülerek belirtmek isteriz ki, Gürcistan’da yönetime yeni gelenlerde, Abhazya insanlarının dış dünya ile kültürel iletişim kurmalarını engellemek için izolasyon anlamına gelebilecek eylemleri kullanmakta tereddüt etmemektedir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, bu bağlamda, insanlar arasında kurulmak istenen kültürlerarası bağların sağlanması sürecine hiçbir yapay karşı koymanın engel olamayacağını açıklıyoruz. Bizler, Abhaz Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nun festival programından çıkarılmasının derin üzücü gerçeğine rağmen, Türkiye Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti halkları arasında var olan geleneksel dostluk bağlarının etkilenmeyaceğini umuyoruz.”

 

Çeviri: Fatih Atan (A'tanba)


Kaynak: www.apsnypress.info            
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.