RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Nisan 2013, Pazartesi 22:32:12 tarihnde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Umudunu Yitiriyor

PAATA ZAKAREİSHVİLİ “RUSYA, ABHAZYA DEMİRYOLUNUN ONARIMI FİKRİNE HİÇ İLGİ GÖSTERMEDİ”
Gürcistan Umudunu Yitiriyor 08/04/2013. Gürcistan Hükümeti Yeniden Entegrasyon Bakanı Paata Zakareishvili Commonspace.eu Haber Ajansı2na yaptığı açıklamada, Ermenistan ile Rusya’yı bağlayan Abhazya Demiryolu’nun onarımı çalışmaları ile ilgili olarak bunun sadece bir fikir olduğunu ve bugüne kadar taraflar arasında bu konuda hiçbir görüşmenin yapılmadığını söyledi.


Paata Zakareishvili “Bizler gerçek olarak Rusya’nın bu fikri tatışmaya hazır olup olmadığını öğrenmek istedik ve şimdi bizler Rusya’nın bu konuya hiçbir biçimde ilgi göstermediğini görüyoruz. Ben, kişisel olarak sürekli, sorunun çözümü sürecine katkıda bulundum ve sürekli olarak Gürcistan’ı teşebüste bulunmuyor diye suçluyorlar, kendileri hazır değillerdi. Ben Rusya’nın demiryolu sorununu yeniden görüşeceğinden emin değilim, çünkü o zaman onun tanıma politikası tartışılacak (Abhazya’nın bağımsızlığı). Bizler bu konumu çıkmazdan kurtarmak konusunda hevesli idik ancak Rusya bununla ilgilenmedi” dedi.


Bakan, şimdiye kadar Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin ve Gürcistan Başbakanı’nın Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze arasında ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili olarak iki görüşme yapıldığını ve bu konunun hiçbir zaman gündeme gelmediğini söyledi.         


Konu: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1646036.html#ixzz2Pso82dF1


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.