RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:26:22 tarihnde eklendi. 726 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lili Hagba Kurtulu savaşını kitaplaştırdı

LİLİ HAGBA; ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞINA KATILAN KUZEY KAFKASYA GÖNÜLLÜLERİ HAKKINDA KİTAP YAZDI
Lili Hagba Kurtulu savaşını kitaplaştırdı 10/06/2008. REGNUM Haber Ajansının bildirdiğine göre Abhaz Bilim adamı ve yazar Lili HAGBA; 90'lı yılların başlarında Abhazya-gürcistan savaşı sırasında gönüllü olarak savaşa katılan Kuzey Kafkasya'lı savaşçılar ile ilgili olarak yazmış olduğu kitabını Kabartay-Balkar Cumhuriyetinde okurlara tanıttı.

Lili HAGBA'nın kitabı "Onların Ruhları Dağlarımızda Yürüyor" adını taşıyor, Abhazya savaşına gönüllü olarak gelen, Kabartay-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkesk Cumhuriyeti ve Adige Cumhuriyeti'nden savaşa katılan 70 kadar gönüllünün savaştaki kısa yaşam öyküleri anlatılıyor.

Kabartay-Balkar Cumhuriyeti, Abhazya savaşı gönüllüleri Birliği'nde kitabın tanıtımı için yapılan toplantıda: "Kabartay gönüllülerinin Abhazya için yapmış olduklarının değeri biçilemez" denildi.

Lili HAGBA; Abhazya-gürcistan savaşı sırasında Gudauta2da bulunan savaş merkezinde bulunana basın bürosunda çalıştı ve kahramanların öykülerini gerçek yaşamlarından derleyerek kitap haline getirdi.

Kaynak. www.regnum.ru  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.