RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Nisan 2013, Salı 13:54:36 tarihnde eklendi. 971 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Abhaz Diasporası

ŞEREF ABAZA “SURİYE ABHAZ DİASPORASI’NDAN 200’ÜN ÜZERİNDE KİŞİ, ABHAZYA’YA DÖNMEYE HAZIRLANIYOR”
Suriye Abhaz Diasporası 02/04/2013. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Servisi Tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Leonid Lakerbaya 1 Nisan Pazartesi günü, Dışişleri Bakanlığı Yetkilileri, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi, Abhazya Cumhuriyeti’nin Suriye Abhaz Diasporası Temsilcisi ve Geriye Dönüş Vakfı Başkanı Şeref Abaza (Marşan) ile toplantı düzenledi.


Toplantıda, Suriye’de yaşayan Abhaz vatandaşlarının anavatanlarına geriye dönüş konuları ele alındı. Toplantının başında Abhazya’ya Suriye’den geriye dönüş yapan 180’in üzerindeki vatandaşın sorunları görüşüldü. Bugün için 9 kişi bekleniyor. (1 Nisan – Abhazyam.com) Devlet Başkanlığı, gelecek olanların yerleşim ve iş bulma konularının çözülmesini istedi. Geçici olarak yerleşim sağlanan göçmenler devletten maddi yardım alıyor. Göçmenlerin çocukları, anaokulu ve orta öğrenim ve yatılı okullarda eğitim görüyorlar. Üniversite’nin hazırlık sınıflarında yüksek öğrenime hazırlanıyorlar.


Leonid Lakerbaya, Abhazya Devlet Yönetimi olarak, vatandaşlarımızın anavatanlarına dönüşü ve sosyal yaşama uyum sağlamaları için teşvik çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. Başbakan, Dışişleri Bakanlığı ve Geriye Dönüş Komitesi Temsilcileri yanı sıra, Suriye’den Anavatanlarına göç eden Abhaz Vatandaşlarının temsilcilerinin de katılımı ile onların sorunlarının çözümü için hassas olunması gerektiğini söyledi.


Abhazya Cumhuriyeti Suriye Temsilcisi Şeref Abaza (Marşan) Başbakan’a, bugün için Suriye’de yaşayan 200’ün üzerinde Abhaz vatandaşının anavatana dönmek istedikleri bilgisini verdi.


Şeref Abaza (Marşan) Suriye’de bulunan mevcut askeri ve siyasi durumun oldukça karmaşık bir süreçte bulunduğunu söyleyerek “İnsanlar evlerinden dışarı çıkamaz durumda bulunuyor. Ayrıca, insanların buraya gelmek istiyorlar ve burasının onlar için cennet olduğunu düşünüyorlar. Sizlere belirtmek istiyorumki, Abhazya’dan da bu tür bilgiler alınıyor. Ben Diaspora insanları ile görüşüyorum ve onlara Abhazya’nın da her ülke gibi kendi sorunları ve zorluklarının olduğunu söylüyorum. Ayrıca, ülke hala savaş sorunlarından kurtulmuş değil” dedi.


Şeref Abaza, ayrıca Devlet Geriye Dönüş Komitesi’nin bir yanlış uygulamada bulunduğunu belriterek, Suriye’den gelen Abhaz vatandaşlarının tek bir bölgede yerleştirildiğini ve bunun toplum ile sosyal uyum sağlamasında zorluk çıkardığını belirtti. Göçmenlerin farklı bölge ve köylerde yerleştirilmesinin uyum konusunda rahatlık sağlayacağını söyledi.


Leonid Lakerbaya, toplantı bitiminde Suriye’den anavatanlarına gelerek yerleşen Abhaz vatandaşlarının yerleşim ve topluma uyum konusunda daha ciddi çalışılması konusunda sorumlu makamlara gerekli talimatlar verdi.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.