RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mart 2013, Pazar 11:14:36 tarihnde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sporun Gelişimi

“AYNAR” MEDYA KULÜBÜ TOPLANTISI “ABHAZYA’DA SPORUN GELİŞİMİ, ULUSLARARASI ALANDA PRESTİJİNİ ARTIRAN ÖNEMLİ UNSUR”
Abhazya’da Sporun Gelişimi 31/03/2013.  “Aynar” Medya Kulübü tarafından “Abhazya’da Spor ve Beden Eğitimi Gelişimi” konulu yuvarlak masa toplntısı 29 Mart Cuma günü “Inter – Suhum” Otelinde gerçekleştirildi.


Toplnatıya, Abhazya Cumhuriyeti ulusal Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Rafael Ampar, Abhazya Cumhuriyeti Onuru, SSCB Spor Antrenörü Sergei Sushchenko; Abhazya Cumhuriyeti onuru ve spor ustası, «Ахьдз-апша» Şeref Madalyası sahibi Vladimir Haşba; Abhazya Cumhuriyeti Shokatan – Karate Federasyonu Başkanı, Siyah Kuşak Sahibi Yuri Kuraskua; Abhazya Domino Takımı Üyesi ve Milletvekili Beslan Tsvinaria; Abhazya Devlet Üniversitesi spor ve Beden Eğitimi Baş Eğitmen ve Öğretmeni, uluslar arası Spor Eğitim Ustası Vyacheslav Avıdzba; Abhazya Devleti Gençlik ve Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Uuri Logua katıldılar.


Toplantıda konuşmacılar özetle, Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslar arası toplum içerisinde tanıtımında sporun önemine vurgu yaptılar. Ülkelerinin uluslar arası olimpiyatlara katılamaması nedeni ile Abhazya’lı sporcuların Rusya Federasyonu Güney Bölgesi spor karşılaşmalarına katıldıklarını belirttiler. Avrupa ve Dünya sopr müsabakararında Rusya Federasyonu Spor Takımları içerisinde başarılı bir biçimde görev yaptılar.


Denish Tsargush’un Serbest Güreş dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu ile 2012 Londra Olimpiyatlarında 3. olarak bronz Madalya kazanmasının Abhazya’nın dünyada tanıtımının önemini belirttiler. Ayrıca Abhazya ulusal Domino Takımı’nın Dünya Domino Şampiyonalrına katılması ve 2011 Yılında Abhazya’da Domino Dünya Şampiyonası’nın düzenlenmesinin ülkedeki spor alt yapısı açısından bu tür önemli organizasyonları düzenleyebileceğinin en güzel örneği olduğunu vurguladılar.


Konuşmacılar, ülke içerisinde 1992 – 1993 savaşı sırasında ve ambargo yıllarında spor altyapısında ciddi hasarların oluştuğunu, Ağustos 20082de Abhazya’nın Rusya Federasyonu tarafından tanınması sonrasında ciddi çalışmaların yapıldığını söylediler. 2013 – 2015 döneminde inşa edilecek olan spor alanları ile genç sporcuların uluslar arası spor müsabakalarında başarılı sonuçlar elde edeceklerini vurguladılar.


Konuşmacılar, Suhum Dinamo Stadyumunun onarılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getrerek, Cumhuriyet Stadyumununda atletizm sporcularının yararlanabileceği biçimde onarılması, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu gereksinimini dile getirdiler.


Konuşmacılar, devletin sağlıklı yaşam koşullarının gerçekleşmesini teşvik amacı ile spor alanları, mini futbol sahaları, spor okulları açılışını desteklemesini memnuniyetle karşıladılar. Ülkede sağlıklı nesillerin gelişimi için sporun önemine vurgu yaparak eğitim ve toplum bazında Spor Gelişim Planı” üzerinde çalışma yapılmasını istediler.


Kaynak: www.apsnypress.info     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.