RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Mart 2013, Cuma 21:59:47 tarihnde eklendi. 728 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Diasporaya Kutlama

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, MOSKOVA ABHAZ DİASPORASI’NIN 55. ÇALIŞMA YILINI KUTLADI
Ankvab’dan Diasporaya Kutlama 29/03/2013.  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Moskova Abhaz Diasporası Birliğine 30 Mart’ta kutlanacak olan 55.  Çalışma Yıldönümü Kutlama Mesajı Gönderdi.


Aleksandr Ankvab Kutlama Mesajı:


“Değerli vatandaşlarım!


Moskova Abhaz Diasporası, bugün 55. yılını kutluyor. Abhaz Diasporasının yarım yüzyıldan fazla bir süreç içerisinde dünya’nın en büyük devletinin merkezi olan Moskova’da etkin olarak bulunması önemli bir tarihtir. Aslında bizim halkımız Moskova’da daha önce de yaşamıştı, ancak Diaspora, örgütsel olarak yapılanmasını geçtiğimiz yüzyılın ortalarında kurdu. Tabii ki bu süre içerisinde dünya’da değişti. Ve bizde onunla birlikte değiştik. Halkımız atalarının ideallerini zor da olsa, sonunda yerine getirdiler – Abhazya devleti bağımsızlığını kazandı ve kabul edildi.


Bizler, Rusya Federasyonu Devlet Yönetimine Abhazya Cumhuriyeti hakkında almış oldukları çok önemli siyasi karar ve devletimizin yeniden yapılanmasında oluşan çok zor sorunların çözümünde vermiş olduğu önemli destek nedeni ile derinden müteşekkiriz. Moskova’da yaşayan Diasporamızın, yeni dönemde de geçmiş dönemde var olan geleneklerini daha güçlü olarak sürdüreceklerinden hiçbir şüphem bulunmuyor.


Daha önce söylediğim kesinlikle önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu bir kez daha yinelemek istiyorum: tümü ile eski nesil Diaspora tarafından belirtilen ve Moskova’da yaşayan genç nesillerimiz tarafından da sürdürülen sadece Moskova, değil tüm Rusya onlar tarafından anavatan Abhazya gibi ikinci doğduğu ev olarak kabul edilmiştir.


Sevgili, dostlarım, kızkardeşlerim, erkek kardeşlerim, çocuklarımız! Ülkemizin ulusal ekonomik düzeyinin yeniden yapılanma sürecinin hangi koşullardan geçtiği sizler tarafından bilinmektedir. Açık olarak bilinmektedir ki, dışarıdan sermaye girişi sağlanmadan yeni bir düzeye ulaşmak mümkün değildir. Yatırımlar, bir devletin ve ekonomisinin gelişiminde, uzun vadede bir bütün olarak istikrar ortamını yakalaması için önemli bir etkendir. Bu konum, sadece devletler için bir öncelik değildir, ancak aynı zamanda Diaspora içinde önceliktir. Bundan dolayıdır ki ben, sizlere çalışmalarınızı hızlandırma çağrısında bulunuyorum. Zaman geçiyor.


Bütün söylediklerimi toparlarsak, altını çiziyorum, bizler Abhazya ve Rusya arasında, gerçek, yararlı olabilecek, bütün uygulanabilir alanlardaki ortaklaşa işbirliği mekanizmalarını – ekonomi, bilim, eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında çalıştırmalıyız. Bu, geniş ve büyük etkisi olan bir çalışma alanıdır.


Vatandaşlarım. En içten dileklerimle yıldönümünüzü kutluyor, sizlere yaşamınıda refah ve başarılar diliyorum!”


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.