RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:13:02 tarihnde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Havier Solana Bagapş görüşmesi

SUHUM'DA HAVİER SOLANA VE SERGEY BAGAPŞ ARASINDA ABHAZYA-GÜRCİSTAN SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ
Havier Solana Bagapş görüşmesi 06/06/2008. Avrupa Birliği (AB) Uluslararası Politika ve Güvenlik Yüksek Komiseri Havier SOLANA; Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile yapmış oldukları buluşmadan sonra gazetecilere vermiş olduğu demeçte "aramızda mükemmel bir diyalog oluştu.Yapmış olduğumuz görüşmede Avrupa Birliği'nin (AB) Abhazya-Gürcistan Sorunu'ndaki konumunu anlattım" dedi.

Havier SOLANA "Abhazya-Gürcistan sorununda yaşanan gelişmeler Avrupa Birliği'ni de ilgilendiriyor. Bizler var olan sorunun düzelmesini istiyoruz" dedi.

Havier SOLANA; Sergey BAGAPŞ'ın taraflar arasındaki görüşmelerin hızlandırılmasından yana ümitli olduğunu belirtmesinden dolayı teşekkürlerini belirtti.

Havier SOLANA "Sergey BAGAPŞ ile bu ikinci buluşmamız oluyor. ( birinci kısa buluşma, eski Rusya Devlet Başkanı Vladimir PUTİN2in soçi şehrindeki yazlık çalışma ofisi olan "Goçarov Irmağı"n da gerçekleştirildi. - Apsny press) aramızda oldukça ilginç bir görüşme gerçekleştiğini düşünüyorum, detaylı ve oldukça uzun bir görüş alışverişi ortamında bulunduk. Karşılıklı olarak yapmış olduğumuz bu görüşmeden oldukça memnun kaldım" açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği Güvenlik Yüksek Komiseri; Rusya'nın katılımı olmadan Abhazya-Gürcistan sorunun çözümünde hiç bir sonuç alınamayacağının altını çizerek "Rusya, sorunun çözümündeki gelişmelerde çok önemli bir rol oynuyor, AB'de sorunun çözümünde aktif bir biçimde görev almaya hazırdır" dedi.

Havier SOLANA; Haziran 2008 sonunda Avrupa Birliği ile Rusya federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, Rusya Başbakanı Vladimir PUTİN ve Rusya Federasyonu parlamenterlerinin katılımı ile toplantı yapılacağını belirterek "AB ile Rusya arasında düzeyli ve güzel bir ilişki bulunuyor" açılamasında bulundu.

Havier SOLANA; Abhazya-Gürcistan sorununun çözümünde, taraflar arasında ki görüşmelerin başlamasının önemli olduğunun altını çizerek "sorunun çözümü için taraflar arasında başlatılacak olan her türlü ilişkiyi Avrupa Birliği (AB) olarak destekleyeceğiz" vurgulamasında bulundu.

kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.