RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Mart 2013, Cuma 07:50:52 tarihnde eklendi. 870 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz - Gürcü Kiliseleri

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA ORTODOKS İNSANLARININ, GÜRCÜ ORTODOKS KİLİSESİ İLE MANEVİ BAĞLARI UZUN SÜREDİR KAYBOLDU VE GERİ GELEMEZ”
Abhaz - Gürcü Kiliseleri 29/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 28 Mart 2013 Tarihinde Sochi’de Moskova Patrikhanesi Dışilişkiler Bölüm Başkanı Volokolamsk Metropoliti Hilarion, Borjomi ve Bakuriani Metropliti Serafim (Gürcü Ortodoks Kilisesi) ile bir araya geldi. Toplantıya ayrıca, OVKB Başkan Yardımcısı Başrahip Nikolai Balashov, Abhazya Devlet Başkanlığı Stratejik araştırmalar Merkezi Müdürü O. Damenia, Avrasya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Abhazya Bölümü Müdürü S. R. Jincoliya’da katıldılar.


Toplantıda bulunan katılımcılar, Abhazya’daki Ortodoks Kilisesinin mevcut durumu ve gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulundular. Her bir katılımcı sorunların çözümü hakkındaki düşüncelerini belirttiler.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Abhazya Ortodoks Kilisesi Ruhban Sınıfı ve Abhazya’daki Ortodoks İnsanlarının, Gürcü Ortodoks Kilisesi ile olan bağları uzun süreden beridir yok olmuştur ve geri gelemez” vurgulamasında bulundu.


Volokolamsky Metropoliti Hilarion, tek çözümün kilise kanunlarına sıkı sıkya bağlılık temelinde olabileceğine duymuş olduğu güveni belirtti.


Metropolit Serafim, haklar arasındaki dostluğu güçlendirmek için kiliseler arası barışı koruma hizmetinin önemine dikkat çekti.


Taraflar, farklı konumlarda istişareler ve toplantıların düzenlenmesinin uygun olacağı konusundaki görüşlerini dile getirdiler.


Kaynak: www.apsnypress.info         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.