RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Mart 2013, Cuma 00:17:07 tarihnde eklendi. 915 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Moskova Abhaz Diasporası

ABHAZYAM.COM OLARAK MOSKOVA ABHAZ DİASPORASI BİRLİĞİ'NİN 55. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ.
Moskova Abhaz Diasporası 29/03/2013. Moskova ve Bölgesi’nde yaşayan Abhaz Diasporası, yaklaşık olarak 55 yıldır Abhaz Kültürü’nün ve geleneklerinin yaşatılması için dayanışma içerisinde bulunuyor.


SSCB döneminde Moskova’da yaşayan ve siyaset, bilim, sanat alanında önemli görevlerde bulunan Abhaz Diasporası insanları, Abhazya’nın siyasi ve kültürel alanlardaki tanıtımı, sorunlarının iletilmesi gibi önemli çalışmalarda bulunmuşlardır.


Moskova Abhaz Diasporası, özellikle SSCB’nin dağılma sürecinde ve Abhazya Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 1990’lı yılların başlarında önemli görevler üstlenmiştir. 1990 Yılında, “Moskova Abhaz Pazar Okulu”nun açılışı “Nartaa Kültür Merkezi”nde gerçekleştirilmiş. Abhaz çocuklarının özellikle Ana Dilleribi ve Abhaz Kültürünü öğrenmeleri sağlanmıştır.


Bugün 23 yılına giren “Moskova Abhaz Pazar Okulu” kuruluş çalışmalarında önemli görevler üstlenen ve bugünde Abhazya’nın Rusya Federasyonu Büyükelçiliği görevini yürüten İgor Ahba’nın gözetiminde Büyükelçilik bünyesinde Abhaz Diasporası çocuklarına hizmet veriyor.


Moskova Abhaz Diasporası, Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında, savaşa siyasal ve finansal anlamda ciddi desteklerde bulunmuştur. Abhazya’nın en zor dönemlerinde her koşulda desteğini sürdürmüştür. Özellikle görüşmeler sürecinde, Kuzey Kafkasya Halklarının desteğinin sürdürlmesinde ciddi katkılarda bulunmuştur.


Abhazya Kurtuluş Savaşı sonrası, siyasi – ekonomik ambargonun sürdürüldüğü dönemde, savaş gazilerinin tedavisi, ekonomik destek sağlanması, siyasal haklılığın savunulması gibi önemli konularda desteğini sürdürmüştür.


Moskova’da çeşitli dönemlerde Abhaz sanatçılarının sanat eserlerinin sergilenmesi, müzik sanatçıları ve folklor guruplarının kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenmasi sayesinde Abhaz kültürünün zenginlikleri diğer halkların tanıtımına sunulmuştur ve bu etkinlikler sürdürülmektedir. 


26 Ağustos 2008 Tarihinden itibaren Abhazya’nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınması sonrasında, Moskova Abhaz Diasporasının görevi ve çalışmaları daha da bir önem kazanmıştır.


Bugün’de Moskova Abhaz Diasporası Birliği, Abhazya Büyükelçisi İgor Ahba’nın siyasal desteği ile Abhazya’nın ekonomik kalkınmasında, gelişiminde destek veren çalışmalarını ciddi bir kararlılıkla sürdürmektedir.


Abhazyam.com çalışanları olarak, Moskava Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan Agırba ve Yönetim Kurulu üyelerine 55. Kuruluş Yıldönümü olan 30 Mart 2013 kutlamalarında ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.


Saygılarımızla.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.