RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mart 2013, Perşembe 09:01:56 tarihnde eklendi. 835 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Sınır Tanımıyor

GRİGORY KARASİN “AB VE GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN GÜRCİSTAN TOPRAĞI OLDUĞU KONUSUNDAKİ ISRARINI SÜRDÜRÜYOR”
Gürcistan Sınır Tanımıyor 28/03/2013. ITAR-TASS. Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılan XXIII. Tur görüşmelerini değerlendiren Rusya Federasyonu Heyeti Başkanı Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, saldırmazlık anlaşması imzalanması konusunun dışında diğer bir önemli konu hakkında, Rusya Sınır Muhafız Güçlerinin Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan ile olan sınır bölgesinde görev yapması ile ilgili tartışmaların yaşandığını belirtti.


Grigory Karasin “Gürcistan ve AB tarafı, Sınır bölgesinde yaşanan güçlüklerin önlenmesi için bölgede bulunan güçlerimizin varlığına karşı çıkmaktalar. Onlar tarafından belirtilen sınır geçişleri ile ilgili sorunlar tamamen siyasal görünümlü ve abartılıdır. Sorun oldukça basittir – Onlar, sınırın her koşulda açık olmasını istiyorlar, çünkü Abhazya ve Güney Osetya’yı Gürcistan’ın bir parçası olduğunu kanıtlamak istiyorlar. Bugün bölgede yaşayan halkın zorluk çekmediğini rakamlar bize kanıtlamaktadır” dedi.


Grigory Karasin “Güney Osetya – Gürcistan sınırından Kasım 2012 Tarihinden Mart 2013 Tarihine kadar olan sivil insan geçişleri 31.300, araç geçişi ise 7.200 oldu. Abhazya – Gürcistan sınırından ise 120.900 kişi ve 7.500 araç geçişi oldu. Bütün bu rakamlar, sınır geçişlerinin çok rahat bir biçimde gerçekleştiğini göstermektedir” dedi.


Grigory Karasin “Aslında, Gürcistan tarafının yaratmış olduğu gerginliği çıkartırsak, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve insani konularda iki gurup biçiminde süren görüşmelerin oldukça rahat bir ortam içerisinde sonlandığını söyleyebiliriz. Görüşmelerin iç işleyişini belirtmek istersem, tüm katılımcıların eşit konumda olduğunu, belirtilen plan içeriğinde sürdürüldüğünü varsayalım, ancak suni yaratılmak istenen karakterler ve benzer eylemler ile atmosferin güvenli ve yapıcı bir tarzda yürümesi engelleniyor” vurgulamasında bulundu.


Grigory Karasin “Yolun ilerlemesi, sadece görüşmeler formatının bağımsız bir biçimde sürdürülmesi sayesinde olur. Eğer, bizler her zaman içeriğe saldırırsak, sorunlar ortadan kalkmayacaktır” dedi.


Grigory Karasin “Tur, genel anlamda odukça karmaşık bir izlenim bıraktı. Bir taraftan, Gürcistan Dışişleri bakan Yardımcısı David Zalkaliani başkanlığındaki yeni Gürcistan heyeti umutlu bir hava atmosferi yarattı. Ancak ne yazık ki genel anlamda öyle gerçekleşmedi, yine de sonuç olarak yapılan çalışmalar küçümsenmemelidir” dedi.

 

XXIV. Tur Görüşmeleri'nin 26 - 27 Haziran 2013 Tarihlerinde yapılması planlanıyor.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.