RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mart 2013, Salı 17:01:36 tarihnde eklendi. 704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mıku Köyü (Мыку) Sorunları

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALKESANDR ANKVAB, OÇAMÇIRA BÖLGESİ MIKU KÖYÜ’NÜN “Мыку” SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN SÖZ VERDİ.
Mıku Köyü (Мыку) Sorunları 26/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bugün Oçamçıra Bölgesi “Mıku” Köyü (Мыку) Muhtarı Arthur Adleyba, Köy Okulu Müdürü Merab Aslandziya, Müdür Yardımcısı Valentina Tarba ve Yönetici Kama Lasuria’yı köy sorunların görüşmek üzere kabul etti. “Mıku” Köyü (Мыку) Yetkilileri devlet başkanına köy yaşamı ile ilgil sorunlarını anlattılar.


Köy okulunun yarısının 2003 yılından bu yana yıkık olduğunu belirten “Mıku” Köyü (Мыку) Yetkilileri, Bugün için öğrencilerin Köy yöentimi binasında öğrenim gördüğünü söyleyerek, o koşullarda öğrenimin olamayacağını belirttiler. Yöneticiler, köyde aynı zamanda anaokulu binasının da olması gerektiğini söylediler.


Okul Öğretmenleri, her yıl öğrenci sayısının azalmasından dolayı üzüntülerini belirttiler. Bugün için okulda 103 öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladılar.


Aleksandr Ankvab, “Mıku” Köyü’nün (Мыку) sorunlarını ilk elden öğrendiğini belirterek “Eski okul binasının onarımı yerine yen okul inşası gerekmektedir” dei. Devlet Başkanı, yeni okul binası inşaatının bu yıl sonbaharda başlayacağı sözünü verdi.


Devlet Başkanı ayrıca “Mıku” Köyü (Мыку) için birçok planlarının olduğunu söyleyerek “Mıku (Мыку) Tarihi Kilisesi Restorasyonu, Abhazya Kurtuluş Savaşı Şehitleri Anıtı Yapımı, Köy Meydanının düzenlenmesi “Mıkuashta” (Мыкуашта), spor alanlarının inşa edilmesi vd. alanlarda çalışmalar sürdürülecek” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.