RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mart 2013, Salı 00:02:07 tarihnde eklendi. 719 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Savaş Kayıpları Arama Komisyonu

ABHAZYA CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE KIZILHAÇ (ICRC) KAYIPLARIN ARANMASI KOMİSYONU TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Savaş Kayıpları Arama Komisyonu 26/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya, 25 Mart Pazartesi günü Uluslar arası Kızılhaç Örgütü Abhazya Misyon Başkanı George Drindarski ile toplantı düzenledi.


Abhazya Başbakanı Leonid Lakerbaya, ICRC Misyon Şefi George Drindarski’ye Uluslar arası Kızılhaç Örgütü’nün (ICRC) Abhazya’da kayıp kişiler hakkında yaptığı çalışmanın çok önemli olduüğunu belirterek “Artık ilk veriler buluyor. İki kişinin ölümü ile ilgili olarak sonuçlar ortaya çıktı. Bizler, ne Abhazya, ne de Gürcistan tarafında tek bir kayıp kişi hakkında bilgi eksikliğinin kalmaması gerektiğine inanıyoruz” dedi.


Leonid Lakerbaya “Üzülerek belirtmek isterim ki kayıp kişilerin bulunması ile ilgil çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor. Açıkça görülüyor ki, temponun hızlandırılması gerekiyor. Bizler, sizler ile yapacağımız çalışmalar ile bu işlemlerin nasıl hızlandırlabileceğini düşünüyoruz” dedi.


George Drndarski, süreç içerisinde atılabilecek olan somut adımları görüşmeye geldiğini belirterek “ICRC, Abhazya’daki kayıp kişilerin araştırılması konusunda Gürcistan Devlet Komitesi ile birlikte çalışacak. Bu işbirliğinden dolayı memnunuz” dedi.


ICRC Misyan Başkanı “Devlet Yönetimi olarak, (Abhazya – Apsnypress H.A. ) Sürecin zorluklarının üstesinden gelinmesi konusunda ki kararlılığınızı görüyoruz. Ve elbette bu istenen sonuçların ortaya çıkarılmasında önemli katkıda bulunacaktır” dedi.


Konuşmalar sonrasında toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü. 


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.