RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mart 2013, Pazartesi 20:08:53 tarihnde eklendi. 901 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'nın Dış Politikası

ALEKSANDR ANKVAB “AVRUPA BİRLİĞİ ‘ABHAZYA’NIN DOSTLARI’ KATEGORİSİNDE BULUNMUYOR”
Abhazya'nın Dış Politikası 25/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya’nın iç ve dış politikaları ve sorunları hakkında 22 Mart’ta medya mensupları ile basın toplantısı düzenledi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, gazetecilerin dış politika çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladı.


Aleksandr Ankvab – “Bizler Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan ülkenin çoğalması için etkin çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz son yıl, temsilcilerimiz farklı kıtalara uçtular. Oralardan cesaretli bilgiler aldık, ancak şimdilik bu konularda açık bir biçimde konuşamam. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı ve Rusya’nın Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği bizlere büyük destek veriyorlar” dedi.


Aleksandr Ankvab “Toplum içerisinde tanınmış simaların ve uzmanların, Dışişleri Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında yapmış oldukları değerlendirmeleri ve ton biçimlerini beğenmiyorum. Bir metinden bir parça çıkararak yazmak olmaz, hepsine göre yazmak gerekir. Aksi takdirde, 1994 yılından bu yana Abhazya Devleti Yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, Gürcü tarafı yetkilileri ile defalarca bir araya geldiler, onları da suçlamayı sürdürelim. Bu dürüstlük ve doğruluk değildir.


Dış politika çalışmaları – çok özel bir alandır. Burada hiçbir fobi olmamalıdır. Farklı siyasi görüşler tek bir idealde birleşirler: Bizim tek vatan, tek toprak, tek ulusumuz var”
dedi.


Aleksandr Ankvab, AB ile ilişkiler konusunda “Bizim AB Temsilcilikleri ile farklı bir biçimde ilişkiye girmemiz gerekiyor. Abhazya’ya insani yardım gelmesi dönemi geçti. Artık Abhazya’nın gelişimi için başka bir destek, büyük yardım sağlamak gerekir. Eğer Avrupa Birliği Temsilcileri bu biçimde hazırlarsa, konuşalım. Tiflis’ten gelen Avrupalı diplomatlar, Ankvab çok kaba diye hitap ediyorlar. Bu böyle değil. Ben onlara karşı konu hakkında çok objektif davrandım. Ve bundan dolayıdır ki saygı ile yaklaşıyorlar. Ben herkese söyledim: Bizimle olan ilişki biçiminizi değiştirin. Sizler ise Gürcistan’a desteğinizi sürdürüyorsunuz, sizler ise her zaman için Gürcistan’a ordusuna askeri saldırıda bulunması için mali destek de dâhil olmak üzere sürekli yardımda bulundunuz. Gürcistan, Abhazya’ya savaşmaya geldi, bizde büyük hasara yol açtı. Bize bütün bunları onarmamız için yardım edin! Hatta iş adamlarınız buraya gelsin, bizler arazi, bina vermeye hazırız. Hadi! Çalışmalara başlayalım dedim” açıklamasında bulundu.


Devlet Başkanı “Avrupa Birliği, “Abhazya’nın Dostları” kategorisinde bulunmuyor” vurgulamasında bulunarak “Rusya – Gerçek stratejik ortak, Abhazya’ya ciddi bir destek veren ülke, cumhuriyetimizin bağımsızlığını tanıdı. Ve hiç kimse bunu bozamaz” dedi.


Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanlığı’nın çalışmaları ile ilgili olarak “Orada birçok yetenekli genç var ve onların yorumları olabilir ve onları dinlemek gerekir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info               


 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.