RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 11:11:19 tarihnde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin'den dünyaya mesaj

VLADİMİR PUTİN "ABHAZYA İÇİN AYRILIKÇI DİYENLER NEDEN KOSOVA İÇİNDE AYNI TERİMİ KULLANMIYORLAR" DEDİ
Putin'den dünyaya mesaj 31/05/2008. Rusya Başbakanı Vladimir PUTİN, Fransa Devlet Başkanı Nikolayi SARKOZY'e yapmış olduğu resmi ziyaret sonrasında Fransız "Le Monde" Gazetesi muhabirlerinin Rusya'nın politikaları hakkında sormuş oldukları sorulara bir saati aşkın bir süre içerisinde yanıt verdi.

Vladimir PUTİN; Fransız Gazetecilerin Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili sorularına sert ve duygulu bir biçimde yanıt verdi.

Soru - Rusya'nın "ayrılıkçı" (seperatist) bölgeler için uygulamaya başladığı yeni politikalar hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?

Vladimir PUTİN - Siz "ayrılıkçı" mı (seperatist) dediniz? Neden Kosova içinde aynı deyimi kullanmıyorsunuz? Bunu yanıtlamak istemiyor musunuz? Sizlerin yanıtı yok ve olamaz da. binlerce Sırp Kosova'ya dönemiyor. Yüzbin'in üzerinde. Kosova'da ki göçmenlerin sorunlarının çözüldüğünü nerede gördünüz? Kalan sırpları da oradan gönderiyorlar. Göçmenlerin geriye dönüşü ile ilgili hiç bir şey olmuyor. Böyle davranmayın. Ben orada yaşanan gerçekleri biliyorum. Orada göçmenler geri dönmüyorlar.

Gürcistan'da göçmenler var, evet doğrudur. Ancak 55 bin göçmen Abhazya'nın Gal Bölgeis'ne geri döndü. Eğer, Tiflis sorunların çözümünde güç kullanmak istemese idi bu konu ile ilgili olumlu gelişmeler sürerdi. Şimdi herkes Abhazya üzerinde düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçakları"nın Rusya tarafından düşürüldüğünü konuşuyor. Ancak, neden hiç kimse önceden yapılan anlaşmalara bağlı olarak bu tür uçuşların yasak olduğunu konuşmak istemiyor.

1990'lı yılların başında Gürcistan, kendisine bağlı otonom cumhuriyetleri yok etmeye çalıştı. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ, şimdi Abhazya'ya "geniş katılımlı otonom cumhuriyet" önerisinde bulunuyor. Cumhuriyet'te Abhaz başbakan bulunacak, bu olumlu bir adımdır. Ancak Abhaz halkı buna nasıl bakacak, bunu irdelemek gerekir, çünkü abhazlar yaşadıklarından dolayı temkinli davranıyorlar. Bu öneri kabul edildikten bir iki yıl sonra ne ile karşılaşacakları konusunda endişeliler. buna da hak vermek lazım.

Güney Osetya'ya gelince, Osetya tek bir vatan olarak bilinir. 1919 yılında tüm Osetya, Rusya'ya katılmak için başvuruda bulunmuştu. Sovyetler Birliği döneminde, Osetya Güney ve Kuzey Osetya olarak ikiye bölündü. Sovyetler Birliği dağıldığında , 1990'lı yılların başlarında Güney Osetya'da ki asetinler topraklarında yok edilmeye çalışıldı. Bunların iyi incelenmesi gerekir.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.