RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mart 2013, Cumartesi 18:54:20 tarihnde eklendi. 873 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Yardımları Hakkında

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’NIN RUSYA’DAN ALMIŞ OLDUĞU YARDIM PARALARI BORÇ DEĞİLDİR”
Rusya Yardımları Hakkında 23/03/2013.  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya’nın iç ve dış politikaları ve sorunları hakkında 22 Mart’ta medya mensupları ile basın toplantısı düzenledi.


Aleksandr Ankvab, toplumda Rusya Federasyonu’nun yapmış olduğu maddi yardımlar hakkında çıkna söylentiler ile ilgil sorularını yanıtladı.


Rusya’dan Abhazya’ya yapılan maddi yardımlar hakkında


Aleksandr Ankvab – "…Rusya’nın Abhazya’ya yapmış olduğu yardımlar – borç değildir. Ben bir kez daha vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. 10 Milyar Ruble.  (yaklaşık 330 Milyon $) Abhazya’ya 2010 – 2012 yılları arasında ayrılan para ve dahada Rusya’dan bu parayı alıyoruz – bu kredi değildir ve sosyal – ekonomik kalkınma için yapılan yardımdır. Bundan dolayıdır ki, kimseyi kandırmak ve korkutmak gereksiz, gelecek nesillerin ödemek zorunda kalacakları bir borcumuz bulunmuyor. Kredi, sadece demiryolunun onarımı için alındı ve bizim de onu ödemeye gücümüz bulıunmaktadır. Bizler aldığımız kredileri gelecek nesillere ödetecek biçimde planlamıyoruz. Eğer bunu yapmamış olsa idik, demiryolu bugün hala çalışmıyor durumda kalacaktı. Bizler bütün malları buraya sırtımızla tşır durumda kalırdık. İşte hepsi bu kadar!


… Bizden 10 kat ve daha fazla büyük devletlerde yardım aldılar ve alıyorlar. Bu kimseyi küçültmez.


Devlet olarak kalkınma planına göre harcanan paralrın kuruşu kuruşuna hesabını vermeye hazırız. Bizler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi kitapçığı hazırlayacağız, isteyen herkes bilgiye ulaşabilecek”
dedi.


Aleksandr Ankvab “Rus yardımı kapsamında tahsis edilen fonların nasıl harcanacağı alanları tartışmaya hazırız. Oçamçıra halkına siz nasıl istiyorsanız biz o şekilde davaranalım diye – eğer çocuk yuvası sizin için gereksizse inşa etmeyelim. Eğer okulların onarımı gerekli değilse, eğer içme suyu şebekesi ve yollar gerekl değilse yapmayacağız. Ancak insanlarımız için çocuk yuvası, okul, yol, elektrik ve su gereksinimi var. Atölye ve fabrika gereksinimi var. Bizler bütün bunları yapmak zorundayız” vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.