RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mart 2013, Cuma 11:39:55 tarihnde eklendi. 1997 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya-Gürcistan Sınırı

ABHAZYA – GÜRCİSTAN DEVLET SINIRI’NDA 40’IN ÜZERİNDE KİŞİ SINIR İHLALİ NEDENİ İLE TUTUKLANDI
Abhazya-Gürcistan Sınırı 22/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan RF Sınır Muhafızlığı Komutanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya’nın Gürcistan ile olan Devlet Sınırı’ndaki koruma görevini sıkı bir biçimde sürdürüyor.


Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rusya federasyonu Sınır Muhafızlığı Birlikleri tarafından Abhazya – Gürcistan Devlet Sınırı’nda alınan ciddi önlemler sonucunda Mart 2013 içerisinde 40’ın üzerinde kişi Devlet Sınırını ihlalden 40 kişi üzeri; Devlet Sınırı Rejimi Yasasını ihlalden de 170’den fazla kişi gözaltına alındı.


Rus Sınır Muhafızları, Abhazya sınırını kontrol noktası dışında yasadışı olarak ticari mal giriş – çıkış yapılmak istenen 9 eylemi engelledi. Yasa dışı olarak sınırdan geçirilimek istenen ticari mallar, hurda demir ve diğer hurda malzemeleri, inşaat malzemeleri ve ayrıca tüketim malları olarak belirlendi.


Mart ayı içerisinde “İngur” Köprüsü Sınır Geçiş Noktasından 22 Binden fazla kişi ve 1800’den fazla araç geçiş yaptı. Yaklaşık olarak 70 kişinin sınır geçiş belgeleri yeterli olmadığı için geçişlerine izin verilmedi.


Sınır muhafızları nehri yüzerek geçmek isteyen 55 olay ile karşılaştı, bunlardan 8’i yakalanarak sınır rejimin ihlal etmekten dolayı tutuklandı.


Devlet sınırı koruma önlemlerinin sıkılaştırılması sonucunda, Cumhuriyet toprakları üzerinde istikrar ortamını bozmak amacı ile kullanılması amacı ile stoklanan el bombası ve silah deposu ele geçirildi.


Rus Sınır Muhafızlığı Birlikleri, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında Nisan 2009 yılında imzalanan “Abhazya Sınır Muhafızlığı ve Rusya Sınır Muhafızlığı Birliklerinin Ortak Sınır Koruma Anlaşması” gereğince yasadışı sınır geçiş, eşya ve silah geçirme eylemlerinde bulunanları tutukluyor.


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.