RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mart 2013, Perşembe 16:14:48 tarihnde eklendi. 617 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab, Chirikba Görüşmesi

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB VE DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA DIŞ POLİTİKA KONULARINI GÖRÜŞTÜ
Ankvab, Chirikba Görüşmesi 21/03/2013. Abhazya Cumhriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü Tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bugün Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ile ülkenin dış politika konuları ile ilgili olarak toplantı düzenledi. Toplantıda özellikle Suriye ile olan ilişkiler ele alındı. Dışişleri Bakanı, devlet başkanına ana vatanlarına dönmek isteyen Suriye’de yaşayan Abhazlar hakkında bilgi verdi.


Devlet Başkanı, dışişleri bakanına geriye dönmek isteyenler ile ilgili olarak, Geriye Dönüş Komitesi ile sürekli temas halinde olmaları gerektiğini belirtti.


Toplantıda, Devlet Başkanı, son günlerde Gürcistan basın – yayın organlarında Vanuatu Hükümeti’nin Abhazya’nın bağımsızlığını tanıma kararını geri çekeceği hakkında çıkan haberleri sordu. Dışişleri bakanı bu tür haberlerin doğru olmadığını belirtti. Vyacheslav Chirikba Dışişleri Bakanlığı olarak bu konu hakkında bir bildiri yayımlanacağını söyledi.


Dışileri Bakanı, Devlet Başkanı’na yakın bir gelecekte Vanuatu’da Başbakanlık seçimi olacağı bilgisini verdi.


Devlet Başkanı ve Dışişleri Bakanı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Cenevre Görüşmelerde, Abhazya Delegasyonu’nun yapacağı çalışmaları gözden geçirdiler.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.