RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 10:55:34 tarihnde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş; Abhazya'nın iç ve dış

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA'NIN İÇ VE DIŞ POLİTİKALARINI HERHANGİ BİR DIŞ GÜÇ BELİRLEYEMEZ" DEDİ
Bagapş; Abhazya'nın iç ve dış 29/05/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; 30 mayıs 2008 tarihinde Abhazya'yı ziyaret edecek olan 15 AB Üyesi Ülke Büyükelçilerinin gelişi ile ilgili olarak düzenlemiş oduğu basın toplantısında "Abhazya-Gürcistan sorununda ki Abhazya'nın konumunu birinci ağızdan dinlemek için diplomatlar, büyükelçiler ve gazeteciler Abhazya'yı ziyarete geliyorlar, bizim konu ile ilgili tavrımız bellidir, bazı kişilerin belirttiği gibi bir oraya, bir buraya doğru harekette bulunmuyoruz" açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya, kimler ile işbirliği yapacağı ve gelecekteki yaşamını nasıl belirleyeceği konusunda ki kararını vermiştir. Konumumuzu AB'li diplomatlara bütün açıklığı ile anlatacağız. Bizlerin almış olduğu "Bağımsız Devlet" kurma kararımızı ve bu konuda atmış olduğumuz adımları, hiç bir kimse, hiç bir ülke ve bu AB'de olsa bizlere geri aldıramaz" vurgulaması yaptı.

Sergey BAGAPŞ "eğer Gürcistan 14 Mayıs 1994 tarihinde Moskova'da imzalanan, sorunun çözümüde askeri güç kullanmama ve bölgede askeri personel bulundurmama anlaşmasına uyduğunu açıklar ise, Abhazya Yönetimi; sorunun çözümünde barış ortamının yaratılmasında, diyaloğun sürdürülmesinde ve saldırganlığa karşı olan politikalarını sürdüreceğini belirtiyor. Eminim ki, AB Temsilcileri de bunu onaylayacaklardır" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya ve Gürcistan arasında ki görüşmelerin yeniden başlaması için Gürcistan'ın Yukarı Kodor Bölgesi'n deki askeri güçlerini çekmesi ve yeniden savaş ortamı yaratmayacağını belirten barış anlaşmasını imzalaması gerekir" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Gürcistan, hangi birliklere katılacağına ve nerede  ne yapacağına karar vermesi kendi bileceği bir iştir, bizleri ilgilendirmez. Bizlerin de iç ve dış politikalarımızı belirlememize hiç bir güç karışamaz, bu sadece bizim yapabileceğimiz bir iştir" dedi.

30 Mayıs 2008 tarihinde 15 AB Üyesi Ülke Büyükelçileri ve gazetecilerden oluşan parlamenter heyeti Abhazya'yı ziyaret edecek. Abhazya Yönetimi yapılacak olan görüşmelerde ayrıntılı bir biçimde diplomatları bilgilendirecektir.

AB Dış Politika Sorumlusu ve Güvenlik Komiseri Havier SOLANA'da 06/06/2008 tarihinde Abhazya'yı ziyaret edecektir.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.