RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mart 2013, Perşembe 10:20:56 tarihnde eklendi. 751 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan değerlendirmeler

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB “RUSYA VE ABHAZYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER, SADECE GÜÇLENEREK SÜRECEKTİR”
Ankvab’dan değerlendirmeler 14/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Aleksandr Ankvab, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapmış olduğu görüşmeyi “Rusya’nın Sesi” "Голосу России" Radyosu’na değerlendirdi.


- Çok verimli bir toplantı oldu.


Aleksandr Ankvab - Bizler birçok soruna, çok geniş perspektif içerisinde değindik. Bıu sorunlar, bölgenin güvenliği, Abhazya’nın gelişimi, Tarım sektörümüzün geleceği, sanayi, turizm, tatil merkezleri, okulların durumu, sağlık ve yüksek öğrenim idi. Bizler, Vladimir Vladimirovich’ten tam destek aldık. O bizlerde, Rusya’nın desteğinin güçlenerek süreceği güven duygusu oluşturdu. İlgili makamlara talimatlar verildi. Nisan ayında hükümetlerarası komisyon tarafından hazırlanan belgeler imzalanmış olacak ve uygunluğu belirlenen projelerin finans desteği sağlanacaktır.


- Sizin Moskova ziyaretiniz sırasında, Rusya Denetim Bürosu tarafından Abhazya’nın gelişimi için verilen maddi desteğin kullanımından memnun olmadığını belirten bir açıklama geldi, bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?


Aleksandr Ankvab – Bu dostça bir bilgilendirme değil. Bu bilgi yeni değil. Geçtiğimiz yıl Kasım ayı’nda yaşandı. Ve Denetim Bürosu bu ihlalleri tespit etmedi. Orada hiçbir suç unsuru olmadı. Denetim Odası, bilgisiz insanların söylediklerine kulak vererek yaklaşımda bulunuyor. “Kaynakların Verimsiz Kullanıldığı” deyimi ne anlama gelir? Sağduyulu bir yaklaşımla bunun adı “Çalınan Para” anlamına gelir. Ancak, olay başka bir biçimde cereyan ediyor. Bunlar projenin bitimine kadar olan bir süreci kapsamıyor. O da olacak, elbette olacaktır. Ya da süre boyunca sözleşmenin imzalanmamış olması gerekir, tarih de bulunmuyor. Yinelemek istiyorum, hiçbir suç bulunmamaktadır. Ve evimizde (Ülkemizde – Abhz.com) bulunan muhalefetmizde dahil olmak üzere bizleri suçlamaya çalışıyorlar, bunun için hiçbir neden bulunmuyor.


- Sizin ziyaretiniz, aynı zamanda Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sakisyan’ın Moskova’ya yapmış olduğu ziyaret ile aynı zamana rastladı, sadece ikinci ziyaret olarak. Ermenistan’a Abhazya Demiryolu ile ulaşımın sağlanması konusu uzmanlar ve basın – yayın organlarında etkin bir biçimde tartışılmaktadır. Moskova’da düzenlenen toplantılarda bu konu üzerinde görüşüldü mü?


Aleksandr Ankvab – Hayır. Bu konu resmi olarak görüşülmedi. Ben buraya gelmeden önce ve Ermenistan Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde kimse benimle bu konuda görüşmedi. Ben konuyu, medyada daha önce ortaya çıkan kısımları kadar bilgi sahibiyim. Yol, tabii ki, Ermenistan için çok önemlidir, bu bir gerçek. Ancak, onun yaşama geçebilmesi için birçok koşulun oluşması gerekir. Eğer, ortak bir irade ve ilgi olacaksa, Abhaz toplumunun haklı istemleride dahil olmak üzere görüşülecekse, o zaman bizler bu konuyu görüşebiliriz. Bağımsız, tek başına alınacak kararlar ile sorunların çözümünü kabul etmiyorum.


- Son soru, Moskova ve Rusya Ortodoks Kilisesi Başpatriği Kirill ile yapmış olduğunuz görüşme hakkında. Yapmış olduğunuz bu görüşmenin önemini nasıl değerlendirirsiniz?             


Aleksandr Ankvab -  Çok önemil bir toplantı gerçekleştirdik. Patriği, Abhazya Ortodoks Cemaatinin, halkın hisleri hakkındaki görüşleri hakkında bilgilendirdim, onun tüm Ortodoks cemaatine karşı, manevi, kültürel ve önemli sorunlarda göstermiş olduğu olumlu yaklaşımlardan dolayı teşekkür etme fırsatını elde ettim.


- Patrik Kirill, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ile iki halk arasındaki manevi bağları görüştüğünü söyledi ve memnuniyetini belirtti. Görüşmelerin, kesinlikle toplantılar ve karşılıklı iletişimler kurarak sürdürüleceği konusunda anlaştıklarını söyledi.    


http://rus.ruvr.ru/2013_03_13/Aleksandr-Ankvab-Kontakti-Rossii-i-Abhazii-budut-tolko-krepnut/


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.