RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Mart 2013, Cuma 00:00:03 tarihnde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hugo Chavez Üzerine

HUGO CHAVEZ – RAHAT UYU KOCA ADAM! “АНЦӘА” SENİNLEDİR! ABHAZ ULUSU SENİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR!
Hugo Chavez Üzerine Fatih Atan (A’tanba)


08/03/2013. Değerli okuyucular, bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, öncelikle Abhazya’da çalışan kadınların olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.


Ata-erkil devletlerin şiddetinden kendilerini kurtarmak için vermiş oldukları mücadeleye destek veriyorum.


Ve tarihin ne garip bir cilvesidir ki, Çalışan kadınların kadim dostu.


Ülkesinde reform üstüne reform yaparak yoksulluğu ortadan kaldıran, kadınlara hak ettikleri değeri veren koşulları yaratan, uluslar arası petrol şirketlerine deyim yerinde ise “posta koyarak” petrol ve madenlerini ulusallaştıran Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, 8 Mart’ta toprağa veriliyor.


Hugo Chavez’in Abhaz toplumu üzerinde çok derin bir yerinin olduğunu vurgulamak isterim.


Bilindiği üzere Hugo Chavez, Gürcistan Silahlı Kuvvetleri’nin, 8 Ağustos 2008’de Güney Osetya’ya saldırısı sonrasında, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Güney Osetya ve kendi vatandaşlarını korumak amacı ile yapmış olduğu müdahaleye destek veren ender devlet başkanları arasında yer aldı.


Hugo Chavez, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in 26 Ağustos 2008 Tarihinde, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdığını belirten tarihi açıklaması sonrasında da kararın doğruluğunu belirten açıklamalarda bulunmuştu.


Hugo Chavez, 30 Eylül 2008 Tarihinde, Karakas’ta yaptığı konuşmada “Bizim ülkemizde Rusya’nın karşılaştığı gibi bir olay ile karşılaşsa idi, aynı biçimde davranırdı. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, ABD’nin kuklası gibi davranmıştır. Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırması karşısında Rusya doğru bir davranışta bulunmuştur. Bizde aynı biçimde davranırdık. Rusya, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıması konusunda doğru davranmıştır, onları bu kararından dolayı destekliyoruz. Rusya bu konuda haklıdır” vurgulamasında bulunmuştu.
  

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, 04/09/2008 Tarihinde Managua’da, Nikaragua’nın Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdığını belirten tarihi açıklaması sonrasında 19/09/2008 Tarihinde Abhazyam.com İnternet Sitesinde “İKİ ÜÇ DAHA FAZLA VİETNAM… ORTEGA’YA BİN SELAM..!” adlı yazımda, Daniel Ortegaya teşekkür ederek “Önümüzdeki günler Abhazya’nın bağımsızlık mücadelesini doğru değerlendiren ülke yönetimlerinin Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma sürecini yaşayacağımız günler olacaktır. Beyaz Rusya, Küba, Venezulea gibi…” öngörüsünde bulunmuştum.


Ve bu öngörüm, Devrimci Hugo Chavez tarafından yaklaşık olarak bir yıl sonra, Moskova ziyareti sırasında, Tv’den izleme şansına sahip olduğum tarihi konuşmasında yerini buldu.


Bizler, Chavez’in Moskova ziyaretini saat, saat izliyorduk. Hugo Chavez, Moskova’da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile yapmış olduğu görüşmede, aynen şunları söyledi “Ben daha önce belirtmedim, işte şimdi açıklıyorum. Venezuela, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıyan ülkelerin arasına katılıyor. Kısa süre içerisinde bu iki ülke ile diplomatik ilişkilerimizi kurmak için gerekli adımları atacağız.”


Değerli okuyucular, yaşanan bu tarihi gelişmeleri “8 Ağustos 2008, Güney Osetya Katliamı” isimli kitabımda sizler ile buluşturdum.


Kitap içerisinde, o tarihlerde Rusya’nın Gürcistan’a müdahalesini ve Abhazya ile Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımasını desteklediğini belirten bazı ülke liderlerini de sizlere hatırlatmak isterim ki Hugo Chavez’in kişiliği ve ülke liderliği konusunda ki değerini görebilelim ve anlayabilelim.


Bugünkü Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich, Dimitri Medvedev’in 26 Ağustos 2008’de ki tarihi tanıma kararı sonrasında, muhalefet parti lideri olarak, aynı gün “Şubat ayı içerisinde Kosova’nın bağımsızlığının kabul edilmesinden sonra karşı tepkilerin olacağını belirtmiştim. Artık batı dünyası, uygulamış olduğu ikili standardı ortadan kaldırmalıdır. Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan batı dünyası, Rusya’nın, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımasına tepki göstermemelidir. Ukrayna’nın da Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanımasının gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.


Belarus (Beyaz Rusya) Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, 28 Ağustos 2008 Tarihinde Dimitri Medvedev ile yapmış olduğu görüşme sonrasında “Rusya’nın son dönemde bölgede yaşanan gelişmeler karşısında Abhazya ve Güney Osetya halklarının güvenliğinin garantiye alınabilmesi için bu ülkelerin bağımsızlıklarının tanınmasının dışında bir başka seçimi bulunmuyordu” açıklamasında bulunmuştu.


Viktor Yanukovich ve Aleksandr Lukashenko’nun Abhazya ve Güney Osetya konusundaki bugünkü konumlarını sizlerin takdirine bırakıyorum.


Bir tarafta Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını batı dünyasının baskısını hiçe sayarak tanıyan, Latin Amerika ülkeleri ve BM’de bu ülkelerin haklarını koruyan bir ülke lideri, karşı tarafta ise batının en küçük tehdidi karşısında bile ideallerinden vazgeçebilen ülke liderleri.


Tarih ve toplumlar,  herhalde bu tür ülke liderlerini layık oldukları yere koyacaktır.


Bizler, Venezuela Halkının ve yöneticilerinin, yaşamını yitiren liderleri Hugo Chavez’in düşüncelerini ve ideallerini sürdüreceğine inanıyoruz.


Abhaz Toplumu, Hugo Chavez’i her zaman için kalplerinin en derin yerinde koruyacaktır.


Venezuela Halkı ve Devlet Yönetiminin Abhazya Halkı ve Devlet Yönetimi ile olan ilişkilerini halkların kardeşliği ilkesinde geliştireceğine ve bir ömür boyu sürdüreceğine inanıyorum.


Hugo Chavez’in Emekçi Kadınların Bayramı olan 8 Mart’ta çiçekler içerisinde uğurlanacağını bilerek, bir kez daha 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Bayramı’nı kutluyorum.


Hugo Chavez, 


Rahat uyu koca adam!


“АНЦӘА” seninledir!


 Abhaz Ulusu seni hiçbir zaman unutmayacaktır!


www.abhazyam.com                         
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Tuncay halis (A\'gosba) - Saygi deger,Hugo chavez
Dunya emekcileri,seni,olumsuzluge yolluyor,isiklar icinde yat,Saygilar.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.