RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 10:51:02 tarihnde eklendi. 646 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş'dan Gürcistan'a mesaj

SERGEY BAGAPŞ "GÜRCİSTAN'IN ABHAZYA HAVA SAHASINI İHLAL EDEN UÇAKLARINI HER ZAMAN DÜŞÜRECEĞİZ" DEDİ.
Bagapş'dan Gürcistan'a mesaj 27/05/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "20 nisan 3008 tarihinde Abhazya hava sahası içerisinde düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçakları"nın Rus askeri uçakları tarafından düşürüldüğü iddialarını inceleyen BM Heyeti tarafından yapılan incelemeler ile ilgili olarak "Abhazya hava sahası içerisinde düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçakları" ile Rusya'nın hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır. Gürcistan'a ait "insansız casus uçakları"ndan yedi tanesi Abhazya Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmüştür. Eğer bu tür ihlaller sürerse yeniden düşürülecektir" vurgulamasında bulundu.

20/04/2008 Tarihinde Abhazya hava sahası içerisinde düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçağı" ile ilgili olarak inceleme yapan BM Heyeti raporu yayınlandı. Raporda "20 Nisan 2008 tarihinde Abhazya hava sahası içerisinde düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçağı"nın Rusya'ya ait olan savaş uçakları tarafından düşürülmüştür" açıklamasına yer verildi. Rapor da "MİG-29 ya da SU-27 tipi savaş uçağı Rusya hava sahasının kuzeyinden gelerek "insansız casus uçağı"nı düşürmesi radar kayıtları ile belirlenmiştir, karşı oluşturulan deliller inandırıcı bulunmamıştır" denildi.

BM Heyeti; 07 Nisan 2008 tarihinde Gürcistan Savunma Bakanlığına gönderilen uyarı yazılarında Abhazya-Gürcistan Sorunu bölgesinde yaşanan uçuşların Moskova Anlaşmasının ihlali anlamına geldiğinin belirtildiği, raporda belirtildiğini vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı; BM Heyeti'nin Gürcistan'a ait "insansız casus uçağı"nı Rus Savaş Uçakları düşürmüştür biçimindeki açılamasının gerçekleri yansıtmadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Bilindiği gibi, Gürcistan'a ait ilk "insansız casus uçağı" ilk olarak 18 mart 2008 tarihinde, ikincisi 20 Nisan 2008 tarihinde Abhazya silahlı kuvvetleri tarafından düşürülmüştür. 04 Msyıs 2008 de düşürülen lerden sonra 08 Mayıs 2008 tarihinde içerisinde "havadan havaya" roket taşıyan bir "insansız casus uçağı" düşürülmüştü. En son olarak 12 Mayıs 2008 tarihinde iki adet uçak Abhazya silahlı kuvvetleri tarafından düşürülerek, toplam yedi adet israil yapımı "insansız casus uçağı" düşürülmüş oldu.

Kaynak. www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.