RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mart 2013, Perşembe 14:02:56 tarihnde eklendi. 1342 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Savaşçı Kadınları

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİ’NDE SAVAŞAN - ÇALIŞAN KADINLAR ONURUNA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI.
Abhaz Savaşçı Kadınları 07/03/2013. 5 Mart’ta Abhazya Devlet Flarmoni’de yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına konser düzenlendi. Konseri Abhazya Devlet Televizyonu ve “А-Мобаил” Haberleşme Şirketi düzenledi. Konser, 8 Mart – Dünya Kadınlar Günü’nde Abhazya Devlet televizyonu’ndan izlenebilir. http://www.apsua.tv/abh/


Abhazya Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürü Alkhas Cholokua “Bu yılın özelliği bulunuyor, ülkemiz Abhazya’nın 1992 – 1993 Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın 20. Zafer yılı kutlanıyor. Bu bağlamda Abhazya Devlet Televizyon Kurumu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir önem veriyoruz. Bizler bu gün içerisinde öncelikle savaş sırasında çocuklarını kaybeden kadınlarımıza, savaşan kadınlarımıza, hemşirelik yapan kadınlarımıza, zaferin gerçekleşmesi için büyük katkıda bulunan kadınlarımıza destek amacını güttük. Bizler, Savaş Gazisi Kadınlar Birliği ve Abhazya Anneleri Birliği üyelerini etkinliğimize davet ettik” dedi.


Konser programında, Abhazya Devlet Dram Tiyatrosu Oyuncuları Kesou Hagba ve Taymuraz Çamagua, ses sanatçıları Djancukh Çamagua ve Timur Taniya, Arthur Lakrba, Djimmi Şemuneyia, Rafael Gagulya, Omar Sanguliya, HatunTarba, Hibla Mukba, Avtandil Kondjariya, Odissea Adcincal, Anatoliy Alteyba, “Apsny Star” Programı katılımcıları Fatima Kapba, Hacarat Jeniya, Veleriy Maiyromyan ve Ramina Zade izleyicilere şarkılar söylediler.


Konser programında ayrıca yetişkin ve çocuklardan oluşan halk dansları ve müzik gurupları da yer aldılar: David Terziyan Yönetiminde Devlet Ulusal Oda Orkestrası, Çocuk halk dansları gurubu “Abaza”, çocuk müzik gurubu “Do-Re-Mi”, Devlet halk Dansları Topluluğu “Şaratın” ve onun çocuk gurubu “Иайрума”, Abhazya Devleti Halk Dansları Topluluğu “Kavkaz” gösterilerini sundular. Suhum Giyim Fabrikası “Modateks” modeller üzerinde giysilerinin sunumunu yaptı.


Programın sunumunu şarkıcı Odissea Adcincal ve televizyon spikeri Alhas Manargiya yaptılar.


Konser programı, Abhaz gençliği, program şarkıcıları ve izleyicilerin birlikte söylemiş oldukları “Итбаауп адуней” marşı ile sona erdi.


Kaynak: www.apsnypress.info             
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.