RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mart 2013, Pazar 00:03:03 tarihnde eklendi. 976 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bizim İçin Tek Bir Abhazya Var

TARAS ŞAMBA “BİZİM İÇİN TEK BİR ABHAZYA VAR. ONU KORUMAMIZ GEREKİR”
Bizim İçin Tek Bir Abhazya Var 03/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya’ya gelen Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Başkanı Taras Şamba ile 1 Mart Cuma günü, son zamanlarda ülkede yaşanan sosyal - siyasal gelişmeler ve hakkında görüşmede bulundu.


Taras Şamba “Abhazya’da herhangi bir sürtüşme, çekişme, kargaşa ve çatışma ortamı olduğunda, her zaman konuya duyarlı oluyor ve üzülüyorum.


Tabii ki, bugün Abhazya’da bugün olanlar hakkında özellikle endişe duyuyorum. Ben, ne ve nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda, bilgi edinmek, herkes ile iletişim kurmak için Abhazya’ya geldim.


Benim için yapılması gereken ana tema – Abhaz halkının, Abhazya Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumak için ortak anlayışın sağlanmasıdır. Bütün bunların dışındaki tüm değerler, sıradan karakterler taşımalıdır, onlar ikincil olmalıdır. Bunun içidir ki, bütün mantıklı, aklı başında insanlara söylemek istiyorum ve bilmelerini istiyorum – Bizim için tek bir Abhazya var ve bizler onu korumalıyız. Bizler, barışı sağlamak için, ortak ve sakin bir ortam yaratmalıyız”
dedi.


Aleksandr Ankvab ve Taras Şamba arasında yapılan toplantıda Dünya Abhaz – Abazin Kongresi’nin (MAAN) çalışmaları hakkındaki konular görüşüldü.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından verilen bilgiye göre, ayrıca Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşayan Abhaz Diasporası ve bu konusu, onların tarihsel ana vatanlarına dönüşleri için yapılan çalışmalar da görüşüldü.


Kaynak: www.apsnypress.info        


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.