RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mart 2013, Cumartesi 12:46:19 tarihnde eklendi. 830 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'nın Savaş Kayıpları

ULUSLAR ARASI KIZILHAÇ ÖRGÜTÜ, ABHAZYA’NIN SAVAŞ SIRASINDAKİ KAYIPLARININ ARANMASINA YARDIMCI OLUYOR
Abhazya'nın Savaş Kayıpları 02/03/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 1 Mart Cuma günü, Uluslar arası Kızılhaç Örgütü (ICRC) Avrupa ve Orta Asya Çalışmaları Başkanı Laurent Korba ve Kızılhaç Örgütü Abhazya Temsilcisi George Drandarski’yi makamında kabul etti. Toplantı sırasında taraflar, savaş sırasında kaybolan kişilerin aranması konusunu konuştular.


Laurent Korba, Kızılhaç Örgütü olarak, kayıp kişilerin aranması konusunda vermiş oldukları destek için Abhazya Devleti yönetimine teşekkürlerini ileterek “bizler de size bu konuda destek için hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.


Laurent Korba, konuşmasında bulunan kemiklerin otopsi yapılarak kimlere ait olduklarının belirlenmesi ve ayrıca kayıpların yakınlarına psikolojik yardımda bulunulması gerektiği konularına değindi.


Aleksandr Ankvab, kayıp kişilerin aranması çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bu konu çok ciddidir. Bizler, sizlerin kayıp insanları arama çalışmalarımıza desteğinizin birçok sorunun çözümüne yardımcı olacağının önemini idrak ediyoruz. Bizler ICRC’nin bu konudaki ve diğer konulardaki çalışmalarına her zaman için yardımcı olduk. Başbakanımız Leonid Lakerbaya’nın bu konuda yapmış oldukları çalışmalar azımsanmayacak biçimde önemlidir. Bizler, uzmanların bu konudaki çalışmaları için tüm koşulları yaratmaya hazırız. Burada olan önemli şey – kayıpların aileleri ile birlikte çalışmaktır. Bunlar cesur insanlar ve bu konuda bizler de tam destek veriyoruz. Mezarların açılması kolay bir konu değildir, ancak gerçeklerin bulunması için bu tür işlemler yapılmak zorundadır” dedi.


Kayıp listesi içerisinde 158 kişi bulunuyor. Laurent Kobra, Abhazya yetkililerinden 50 kişinin biyografileri ile ilgili olarak bilgilerin sağlanmış olduğunu belirtti.


Kızılhaç Örgütü (ICRC) Abhazya Temsilcisi George Drndarski,  (ICRC) Temsilciliği olarak kayıp kişilerin yaşamları ile bilgilerin toplanmasına yardımcı olunup olunmayacağı konusunu sordu.


Devlet Başkanı “eğer bizler bu gücü gösteremiyor isek, ICRC’nin desteğini reddetmeyeceğiz” dedi.


Laurent Kobra, Ankvab’a mezarların açılmasını Mayıs ayında açmayı planladıklarını belirterek, çalışmalardan mükemmel bir sonuç beklemenin de çok zor olacağını vurguladı.


Devlet Başkanı, çalışmalardan kimsenin mükemmel bir sonuç beklemediğini söyleyerek “Savaşın bitiminden bu yana 20 yıl geçti. Bu süre boyunca anne-babalar çocuklarını aradılar. Bizler, elbette sonucu elde edebilmek için gerekli olan zamanı bekleme konusunda ısrarlı olacağız” dedi.


Laurent Kobra, Aleksandr Ankvab’a kayıp kişilerin aranması konusunda vermiş olduğu destek için teşekkürlerini belirtti.


Devlet Başkanı “Bizim ICRC ile iyi bir ilişkimiz bulunuyor. Bu ilişkimiz uzun süreli olacaktır ve bizler bu konuda onlara desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.


George Drndarski’de çalışmalarında ICRC geleneğinin sürdürüleceğinin sözünü verdi.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.