RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mart 2013, Cuma 12:41:11 tarihnde eklendi. 1095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’nın Müdahale Gücü

VLADİMİR ŞAMANOV “RUSYA HAVA - DENİZ MÜDAHALE GÜCÜ, ABHAZYA’YA HIZLI BİR BİÇİMDE GELEBİLİR”
Rusya’nın Müdahale Gücü 01/03/2013. Pskov – RIA Novosti. Rusya Federasyonu Kahramanı, Rusya Ordusu Hava - Deniz İndirme Birlikleri (ВДВ)  Komutanı Korgeneral Vladimir Şamanov, Cuma günü RIA Novosti’ye vermiş olduğu demeçte “Rusya Hava İndirme Birliklerimiz (ВДВ), Rusya Federasyonu içerisindeki olaylara anında müdahale edebileceği gibi özellikle, Güney Osetya’ya, Abhazya’ya ve Bölgesel Güvenlik İşbirliği (ОДКБ) Ülkelerine acil olarak müdahale edebilecek güce sahiptir” dedi.


Rusya Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Shoygu, Çarşamba günü gerçekleştirilen genişletilmiş Rusya Silahlı Kuvvetleri Toplantısı’nda “yaşanabilecek kriz ortamlarında acil müdahalede bulunacak olan hava kuvvetlerinin gücünün kuvvetlendirilmesi gerekmektedir” dedi.


Vladimir Şamanov Oluşabilecek çeşitli krizlerin aşılmasında yardımcı olabilecek acil müdahale gücü olan Hava ve Deniz Mücadele Gücü’nün (ВДВ) ne konumda bulunduğu sorusuna verdiği yanıtta “Rusya toprakları üzerinde oluşabilecek sorunların yanı sıra, toprak bütünlüklerini tanıdığımız Güney Osetya ve Abhazya, ayrıca Bölgesel Güvenlik İşbirliği Ülkeleri (ОДКБ) ile yapmış olduğumuz anlaşmalar gereğince Hava İndirme Birliklerimiz anında müdahale etme gücüne sahiptir” dedi.


Hava ve Deniz Kuvvetleri Acil Müdahale Gücü Komutanı “Bu gücümüzün müdahale alanı, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan içinde geçerlidir. Bu ülkeler, (ОДКБ) ülkeleri ile ayrıca Belarus ve Kazakistan’ı da içermektedir” dedi.


General, Kuzey Kafkasya’da yaşanan olaylara göndermede bulunarak, gerekirse RF içerisindeki çeşitli krizlerin çözümü içinde müdahale edilebileceğini sözlerine ekledi. Şamanov, bugün için (ВДВ) Birliklerinin Kuzey Kafkasya’ya müdahale etmesi için gereken bir olayın bulunmadığını belirtti.


Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısı sonrasında Ekim 2008 Tarihinden itibaren AB, BM ve AGİT Eş Başkanlığında Cenevre’de sürdürülen görüşmelerde saldırganlığın önlenmesi anlaşması sorunu anahtar sorun olarak varlığını sürdürüyor. Tiflis, sorunu Gürcistan – Rusya sorunu olarak göstererek Tsinval ve Suhum ile bir anlaşma imzalamaya yanaşmıyor. Moskova ise, Gürcistan’ın Güney Osetya ve Abhazya arasında yasal bağlayıcılığı olan bir saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasında ısrarcı oluyor.


8 Ağustos 2008 Gecesi, Gürcü Silahlı Kuvvetleri, Abhazya gibi Gürcistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’ya saldırarak, başşehri Tsinval’i harabeye çevirdi. Rusya, birçoğu Rusya vatandaşı olan Güney Osetya halkını korumak için silahlı kuvvetlerini bu cumhuriyete gönderdi, beş gün süren savaş sonrasında Gürcü Askeri Güçlerini bölgeden çıkardı ve Ağustos sonunda Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdı.      


Kaynak: РИА Новости http://ria.ru/defense_safety/20130301/925264258.html#ixzz2MHKpj2aN


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.