RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Şubat 2013, Perşembe 18:25:38 tarihnde eklendi. 780 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhalefet Miting Düzenledi

ABHAZYA CUMHURİYETİ'NDE MUHALEFET, HÜKÜMETİ İSTİFAYA DAVET ETTİ.
Muhalefet Miting Düzenledi 28/02/2013. Bugün, Abhazya’nın başşehri Suhum Abhaz Dram Tiyatrosu Meydanı’nda muhalefet partileri, elektrik zammı ve hükümetin yapmış olduğu çalışmaları protesto etmek için miting düzenledi.


Hükümeti Protesto Mitingini, Abhazya Ulusal birlik Partisi (FNEA), Abhazya Halk Partisi, “Ahatsa” (Ахьаца)  sivil toplum kuruluşu ve Savaş Gazileri Birliği “Abaash” (Абааш) düzenlediler.


Elektrik tarifelerindeki artışları ve hükümetin icraatlarını protesto mitinginin açılış konuşmasını Daur Arshba yaptı, daha sonra FNEA Başkanı Parlamenter Raul Hadjimba’ya söz verdi.


Raul Hadjimba yapmış olduğu uzun konuşmada, özetle, son dönemlerde hükümet tarafından alınan kararların ve uygulamaların halkın çıkarına olmadığını, bölgelerden bu konuda tepki geldiğini vurguladı. Maaşların düşük olduğunu, alınan yanlış kararlar ile bir küçük grubun hızla artan zenginlikler kazandığını söyledi. Yasama ve yürütme organlarının dayanışma içerisinde çalışmasını, devlet başkanının Rusya Federasyonu tarafından inşaat sektörü ve sosyal gelişimin sağlanması için verilen maddi yardımın kontrolünü kendi elinde tutmasının yanlış olduğunu söyledi. Toplumda yaşanan çarpıklıklar nedeni ile fakirleşmenin artacağını, bununda sosyal çatışmalara yol açabileceğini belirtti.


Daha sonra konuşmacı olarak gazeteci ve yazar Vladimir Zantariya söz aldı. V. Zantariya, Raul Hadjimba’nın konuşmasını desteklediğini belirterek, kısaca, emekli maaşlarının arttırılması gerektiğini ve elektrik tarifelerine yapılan zammın geri alınması gerektiğini söyledi. TV Programlarının, sadece elit bir kesime hitap ettiğini, toplumun tümüne açık olmasını istedi.


Mitingte ayrıca, Şair Smır Ruşbey, Suhum Şehir Meclisi Üyesi Amiran Kakalia, Halk Partisi Üyeleri Yakub Lakoba ve Yuri Kvitsinia, bölge ve köylerden gelen temsilciler – Aslan Ampar, Nugzar Bebiya ve Konstantin Parulua yapmış oldukları konuşmalarda yönetimin yetersizliği ve hükümetin istifa etmesi hakkında konuşmalar yaptılar.


Protesto mitingini düzenleyenler, daha sonra aralarında temsilciler belirleyerek Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ile görüşmek ve istemlerini belirten dilekçelerini vermek üzere Devlet Başkanlığına gittiler.


Aleksandr Ankvab, Kabine üyeleri ile birlikte delegeyi kabul etti. Devlet Başkanı elektrik zammı ile ilgili olarak hükümet ve parlamentoda bir komisyon kurulduğunu, bu komisyonun kararı sonrasında ne olacağına karar verileceğini söyledi. Ülkenin birçok ağır sorunun bulunduğunu ancak bunların çözümü için de zamana gereksinim olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl yurt dışında tedavi için 600 vatandaşımıza 92 milyon ruble ödendiğini söyledi. Yangın, heyelan ve savaş sırasında evleri harap olan vatandaşlar destek sağlanması için 140 milyon Ruble ayrıldığını söyledi. Yerel yönetimlerin bu rakamların nasıl ve kimlere harcanacağını belirleyeceğini açıkladı. Ülkenin onarımı için parasal güce gereksinim olduğunu söyledi.


Devlet başkanı yerel nüfus içerisinde işsizlik sorunun da ele alarak, ülkedeki inşaatlarda yabancıların çalışması sorularına? Elektrik tarifelerindeki zam sorusuna? Kırsal alandaki köylülerin çalışma koşulları ve köylülerin neden şehirlere geldiği sorularına, Devlet televizyonu’nun elit bir kesim tarafından kullanıldığı sorularına yanıt verdi.


Delege üyeleri, toplumun borçluların kredi borçlarını ödemeleri için güçlerinin olmadığını, vatandaşların beklentilerini karşılayamadığı için hükümetin istifa etmesini belirttiler.


Devlet Başkanı, bu tür konuların birkaç dakika gibi süreler içerisinde çözülemeyeceğini, Devlet Güvenlik Konseyi’nde tartışılması gerektiğini söyledi. Ve toplantıyı bitirerek Hükümet binasına geçti.


Protestocular, miting alanındaki gösterilerini MSİ 17:00 gibi sonlandırdılar. Hükümetin istifasını istedikleri istemlerinin yanıtını almak üzere Pazartesi gününe kadar bekleme kararı aldılar.

 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/8388.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.