RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Şubat 2013, Perşembe 11:01:57 tarihnde eklendi. 669 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’ın, Cenevre’den Umudu Yok

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, CENEVRE SÜRECİ'NDEN BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR
Ankvab’ın, Cenevre’den Umudu Yok 28/02/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümünden yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 27 Şubat Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ile toplantı düzenledi.


Dışişleri Bakanı, Devlet Başkanı’na Moskova’ya yapmış olduğu çalışma ziyareti hakkında bilgi verdi. Ziyareti sırasında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler ve Cenevre’de sürdürülen görüşmeler gibi önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.


Devlet Başkanı, görüşme sırasında Abhaz tarafının genel çizgisinin aynı olduğunu vurgulayarak, Cenevre görüşmeleri sürecinde ciddi bir ilerleme beklemediğini belirtti.


Devlet Başkanı ve Dışişleri Bakanı, toplantı sırasında dış politikalardan ayrı olarak devletin iç politikaları gibi diğer konuları da ele aldılar.


Aleksandr Ankvab, son günlerde İnternet ortamında Abhazya Devlet Üniversitesi’nde ders veren Brüksel Üniversitesi Profesörü Bruno Coppieters’in ders programının kaldırılması üzerine de görüşlerini belirtti.


Aleksandr Ankvab “Bizim bu olaya karışmamız gerekmez. Okudum ve yöneticilerin öğrencilerin konuyu yanlış algılayabileceklerinden korktuklarını gördüm. Benim bu tür çekincelerim bulunmuyor. Bizim öğrencilerimiz akıllıdır. Onlar her şeyi doğru algılıyorlar. Bizler diyoruz ki: Ders vermek istiyor musunuz, lütfen bizlere de Avrupa’da ve dünya da sizlere ders vermek için fırsat verin. Ve bizler, Avrupa kamuoyunun bilmediği pek çok şeyi anlatacağız. Savaş’ın nasıl başladığı, savaşta nelerin olduğu, savaş sonrasında nelerin yaşandığı, Avrupa Birliği’nin, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısı öncesinde ne tür davranışlarda bulunduğunu. Bizlerde bu konularda konuşmak istiyoruz. Bizler bu konuda kapalı değiliz. Bay Bruno, bizim üniversitemizde ders verebilir, bizim Abhaz profesörlerimizde Brüksel, Londra, Berlin ve Paris’te ders verebiliriler. Tek taraflı bir oyun olmayacaktır. Ben Dışişleri Bakanlığı’ndan bu konunun bu biçimde bilinmesini rica ediyorum. Hiçbir oldubittili gelişler “istedi - geldi, dershaneye girdi ders verdi” olmayacaktır. Bizler Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri ile bir anlaşma imzalamaya hazırız. Bizler, onlarla işbirliği yapmaya hazırız, ancak eşit koşullarda olmak üzere. Ben, Abhazya Devlet Üniversitesi (ADÜ) ile görüştüm, bu konumu koruyacak ve hiçbir kimsenin bu konu hakkında PİAR yapmasına gereksinimimiz bulunmamaktadır” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.