RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Şubat 2013, Çarşamba 09:04:59 tarihnde eklendi. 704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gazeteciler Günü

İLK ABHAZ GAZETESİ «Апсны» 27 ŞUBAT 1919 TARİHİNDA YAYIN YAŞAMINA GİRDİ. 27 ŞUBAT, ABHAZYA GAZETECİLER GÜNÜ.
Abhazya Gazeteciler Günü 27/02/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nde 27 Şubat, Medya Çalışanları günü olarak kutlanıyor. Abhazyam.com olarak Abhazya’da ki bütün basın – yayın çalışanlarının bayramını kutluyoruz.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 27 Şubat Abhazya Gazeteciler Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Kutlama mesajı aşağıda bulunmaktadır.  


“Abhazya’da çalışan değerli basın- yayın çalışanları!


Ülkemizin devlet başkanlığı adına sizlerin bayramınızı kutluyorum. Abhazya Basın – Yayın Çalışanları Günü olarak belirlenen bu tarih, halkımızın tarihsel yaşamında önemli bir yer tutmaktadır. İlk Abhaz gazetesi olan “Apsnı” «Апсны» 27 Şubat 1919 Tarihinde yayına girerek halkımızın tarihinde yeni bir sayfa açmıştır.


Sırası ile, Abhaz dergi – kitapları, ulusal radyosu ve televizyonu her zaman Abhaz halkının istemlerini dile getirmiştir. Abhaz basın- yayın çalışanları Abhaz Halkının Kurtuluş Savaşı sırasında paha biçilmez bir görev üstlenmişlerdir. Bugün bizler, ülkemizin özgürlüğü için yaşamlarını feda etmiş olan basın – yayın çalışanlarını düşünmek durumundayız.


Bizim devletimiz, demokratik seçimlerle oluşan bir yapıya sahiptir, basın – yayın organlarının ücret karşılığı olmadan bilgi sahibi olmalarına büyük önemde destek olmaktadır.


Barış ortamının bulunduğu özgür ülkelerde sözcükler kullanılırken özel bir sorumluluk gerekmektedir, Özgürlük savaşımız döneminde olduğu gibi. Devlet, serbest konuşma hakkını, mutlaka yasalar ile korumak ve garanti altına almak zorundadır.


Değerli gazeteciler, bayramınızı kutluyor ve sizlere profesyonelce gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalarınızda başarılar diliyorum”


Kaynak: www.apsnypress.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.