RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 10:35:45 tarihnde eklendi. 785 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BDT Barış Gücü Komutanlığı

BDT BARIŞ GÜCÜ KOMUTANLIĞI "ABHAZYA-GÜRCİSTAN SINIRINDA YAŞANAN OLAY PROVOKASYON EYLEMİDİR" DEDİ
BDT Barış Gücü Komutanlığı 22/05/2008. BDT Barış Gücü Komutan Yardımcısı Aleksandr DİORDİEV’in apsnypress haber ajansına yapmış olduğu açıklamaya göre “Rus Barış Gücü Kuvvetlerinin kontrol bölgesi olan Zugdid Bölgesi Hurça Köyü yakınlarında yaşanan silahlı saldırı olayı, bölgede görev yapan BDT Barış Gücü Kuvvetlerinin güvenliği sağlayamadıklarını göstermek amacı ile yapılan bir provokasyon eylemidir” dedi.

Aleksandr DİORDİEV; Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde görev yapan BDT Barış Gücü Kuvvetlerinin, bölgede barış ortamını sürdürmeye çalıştığını söyleyerek, Hurça Köyü yakınlarında yaşanan olayın Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı “Özel Tim”ler tarafından planlanarak yaşama geçirildiğini belirtti.

Aleksandr DİORDİEV “21 mayıs 2008 saat 14:00 sıralarında Zugdidi Bölgesinden Abhazya’nın Gal Bölgesi’ne giden yolcu otobüsüne otomatik silahlar ile açılan ateş sırasında haberi görüntülemek için birden ortaya çıkan gazetecilerin bulunması, olayın Gürcistan Özel Timleri tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu ortaya çıkarıyor” vurgulamasında bulundu.

21 Mayıs 2008 Çarşamba günü; Abhazya-Gürcistan sınırına 200 metre ve 310 No.lu BDT Sınır Karakoluna 500 metre uzaklıkta bulunan Gürcistan’ın Zugdidi Bölgesi Hurça Köyü yakınlarında, Zugdidi bölgesinden Abhazya’nın Gal bölgesine giden yolcu otobüsüne otomatik silahlar ile yapılan saldırı sonucunda otobüs yolcularından bir kadın yaralanmış ve diğer yolcular yara almadan kurtulmuşlardı.

Abhazya Cumhuriyeti Yönetimi, yaşanan olay ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, bu olay ile ilgili olarak hiçbir ilişkilerinin olmadığını belirterek olayın bölgede kargaşa ortamı yaratmak için çıkartılmış bir provokasyon eylemi olduğu söylendi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.