RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Şubat 2013, Cumartesi 12:00:48 tarihnde eklendi. 807 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tkvarchal, Yıldönümüne Hazırlanıyor

KAHRAMAN ŞEHİR TKVARCHAL, ABHAZYA’NIN KURTULUŞU’NUN 20. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİNE HAZIRLANIYOR
Tkvarchal, Yıldönümüne Hazırlanıyor 16/02/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nde bu yıl, 1992 – 1993 Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 20. yıldönümü kutlanıyor. Abhazya Cumhuriyeti’nin bütün şehir ve bölgelerinde bu önemli tarihi kutlamaya hazırlanıyor. Tkvachal Şehri’nde de yıldönümü törenlerine hazırlık amacı ile yapılan çalışmalar şehrin görünümünü değiştiriyor.


Tkvachal Şehri Valisi Timur Gogua “Şehirde çok sayıda değişiklik yaşanıyor. Şehri ziyaret edenler bu değişiklikleri hemen görebiliyor. Devlet Yönetiminin bölgeye ve şehre önemli düzeyde mali destek sağlamaktadır. Savaş ve ambargo sırasında önemli ölçüde hasar gören şehrimizin yeniden inşa edilmesi için daha yapacak çok işimiz bulunmaktadır” dedi.


Abhazya Devleti Yönetimi tarafından sosyo – ekonomik kalkınmanın teşviki amacı ile hazırlanan “Kapsamlı Plan” çerçevesinde Tkvarchal şehrinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bunun önemli parçalarından biri olan 1. Şehir Okulu’ndaki onarım çalışmalarının yeni öğretim yılı başlamadan hazır duruma getirilmesi planlanıyor.


Yılsonunda bitirilmesi planlanan bir diğer tesis olan Kültür Sarayı bulunuyor. Uzmanların belirttiğine göre çalışmalar yarılanmış durumda bulunuyor. Onarım çalışmaları sürdürülürken, tiyatro sanatçıları, dans ve halk dansları ile güreşçiler çalışmalarını sürdürüyorlar.


Çocukların spor yapabilmeleri için, çocuk spor okulunun ve şehir yüzme havuzunun onarılması için çalışmalar sürüyor. Yüzme havuzu 25 m x 12 m ebadında ve sıcak su sistemi de oluşturularak servise alınacak.


Şehir hastanesinde ki onarımda plan içerisinde özel bir önemde bulunuyor. Yılın ikinci yarısında hastanenin tıbbi ve cerrahi bölümlerinin onarımı bitirilecektir.


Şehirde üç yıldır, binaların çatılarının onarımı sürüyor, bu süre içerisinde yüzlerce binanın çatısı onarıldı. Çatıların onarımında ileri teknoloji ve kaliteli ürünler kullanıldı.


Kapsamlı plan çerçevesinde ki onarım çalışmaları planı içerisinde müzik okulu ve çocuk yuvası hazır duruma getirildi. Çocuk yuvası iki yıl önce yenilendi. Bugün için 86 erkek ve kız çocuğu öğrenim görüyor. Binada, otomatik ısınma sistemi, su tesisatı bulunuyor. Bina tüm koşulları ile hazır duruma getirilmiştir. Anne ve babalar çocuklarının rahat ve güzel bir ortamda yetiştirildikleri için mutluluklarını dile getiriyorlar.


Tkvarchal’da bugün için hazır durumda olan sadece bir adet anaokulu bulunuyor, daha önce sekiz adet anaokulu vardı. Yakın bir zaman içerisinde 100 kişilik bir anaokulu daha öğrenime açılıyor. Çalışmalar anaokulunun biran önce açılması için sürdürülüyor.


Onarım çalışmaları içerisinde önemli bir çalışmada şehir fırınında sürdürülüyor. Bu ekmek fabrikası şehrin tüm fırın ürünlerini sağlayabilecek ölçüde bulunuyor.


http://www.apsua.tv/rus/video/927/


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.